Ελλάδα

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Απολογείται σήμερα ο ηθοποιός

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Απολογείται σήμερα ο ηθοποιός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Με την απολογία του αναμένεται να αρνηθεί όλα όσα του αποδίδονται

Προς την ολοκλήρωσή της βαίνει η πολύκροτη δίκη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Σήμερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογείται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν επί των πράξεων που του αποδίδονται και φέρονται να τελέστηκαν το 2010, το 2015 και το 2018.

Η δίκη που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουρίου σημαδεύτηκε από εντάσεις, αντιπαραθέσεις, ακόμα και μηνύσεις από πλευράς του κατηγορουμένου σε βάρος τριών εκ των ανδρών που κατέθεσαν στο δικαστήριο.Ο τέταρτος άνδρας που τον κατήγγειλε στην ανακρίτρια της υπόθεσης, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα οι δικαστές να του στερήσουν το δικαίωμα παράστασης του ως πολιτικώς ενάγοντα.

Με την απολογία του αναμένεται να αρνηθεί όλα όσα του αποδίδονται.

«Δηλώνω ότι αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είχε πει στην πρώτη τοποθέτηση του στο δικαστήριο ο Δ. Λιγνάδης μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που του αποδίδει βιασμό τριών εφήβων αγοριών και ενός νεαρού άντρα: «Δεν έχω πάει ποτέ με ανήλικο» είναι η σταθερή απάντηση του έναντι των κατηγοριών.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί είναι θύμα μίας σκευωρίας που εξυφάνθηκε στον επαγγελματικό του χώρο και έλαβε και πολιτικές διαστάσεις , αφού ήταν επιλογή της κυβέρνησης να αναλάβει, τον Σεπτέμβριο του 2019, τη διεύθυνση του κορυφαίου θεσμού για την προβολή της θεατρικής Τέχνης.

Σε όλη την διάρκεια της δίκης αλλά και από την ανακριτική διαδικασία ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια έχει αμφισβητήσει ευθέως όχι μόνο τα κίνητρα αλλά και την προσωπικότητα των καταγγελλόντων αμφισβητώντας την αξιοπιστία τους και το περιεχόμενο των καταγγελιών τους.

Η σημερινή δικάσιμος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην πιο μικρή δικαστική αίθουσα του ΜΟΔ , γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι περιορισμένες οι θέσεις για τους διαδίκους, τους παράγοντες, τους δημοσιογράφους και το κοινό. Ωστόσο δεν αποκλείεται να αναζητηθεί μεγαλύτερη αίθουσα πριν ξεκινήσει η διαδικασία ή να μεταφερθεί στην πορεία , όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες και πρόθεση του δικαστηρίου είναι η απολογία να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Σε αυτή την περίπτωση την Τετάρτη ο εισαγγελέας της έδρας θα αγορεύσει επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments