Διεθνή

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Πολύ πιθανή μια συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Πολύ πιθανή μια συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μεταξύ άλλων, ο Σάλιβαν υπογράμμισε, ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα υπό εξέταση ζητήματα θα επιλυθούν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας.

Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο για τη χώρα μας σενάριο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να συμβεί, μιας και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Τούρκου ομόλογού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα.

Την προαναφερόμενη δήλωσε έκανε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος σημείωσε πως κατά την πιθανή αυτή συνάντηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συζητήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μεταξύ άλλων, ο Σάλιβαν υπογράμμισε, ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα υπό εξέταση ζητήματα θα επιλυθούν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας, όμως στόχος είναι να «προσπαθήσουμε να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, ώστε η Μαδρίτη να δώσει ώθηση στις υποψηφιότητές τους, ακόμη και αν εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες από την πλευρά της Τουρκίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments