Πολιτική

Γιώργος Κρικρής στο pagenews.gr: Εφαρμογές κυκλικής οικονομίας δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Γιώργος Κρικρής στο pagenews.gr: Εφαρμογές κυκλικής οικονομίας δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας
Ο Γιώργος Κρικρής Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης γράφει στο pagenews.gr ότι οι λύσεις είναι πάνω στο τραπέζι αρκεί να θέλουμε να αλλάξουμε συνήθειες

Διανύουμε μια περίοδο με έντονη ακρίβεια σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και παράλληλα προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε που θα σταματήσει η συνεχής αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Η υγειονομική κρίση δεν έχει φύγει ακόμα από την καθημερινή μας συζήτηση ενώ γίνεται αντιληπτό σε όλους μας ότι η κλιματική κρίση δεν είναι κάποια συνομωσία αφού οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς σε αρκετούς τομείς της ζωής μας.

Αν συνεχίσουμε να είμαστε αδρανείς, η υπερθέρμανση μπορεί να φτάσει ακόμα και 10 βαθμούς κελσίου γεγονός που θα φέρει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ύπαρξη.

Υπάρχουν πια οι τεχνολογίες μετριασμού της θερμοκρασίας που συμβάλλουν στον επανασχεδιασμό πιο ανθεκτικών πόλεων με πρώτο το παράδειγμα της Μαρίνας Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο όπου έχουν χρησιμοποιηθεί ψυχρά υλικά με αποτέλεσμα να πέφτει ο μέσος όρος της θερμοκρασίας έως και 2 βαθμούς.

Οι λύσεις είναι πάνω στο τραπέζι αρκεί να θέλουμε να αλλάξουμε συνήθειες. Πόσο εύκολο είναι δυο φορές την εβδομάδα να μην παίρνουμε το ιδιωτικό μας αυτοκίνητο ή πόσο βολικό να δουλεύουμε με τηλεργασία τις μισές ημέρες της εβδομάδας.

Βασικό ζητούμενο των παραπάνω ρητορικών ερωτημάτων είναι η μείωση των μετακινήσεων στις μεγάλες πόλεις ώστε να αντιμετωπιστεί δραστικά η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η συλλογική οικολογική συνείδηση τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, συνθήκη που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για περισσότερες εφαρμογές κυκλικής οικονομίας.

Ψηφιακά καταστήματα με προϊόντα από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά ή εργαστήρια με 3d εκτυπωτές  βοηθούν στην καλλιέργεια μια διαφορετικής κουλτούρας στη διαχείριση των φυσικών πόρων.

*Του Γιώργου Κρικρή, Αντιδημάρχου Νέας Σμύρνης 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments