Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών

Συζήτηση στη Βουλή στις 6 Ιουλίου για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναφορικά με τη ρητορική των προκλήσεων από την τουρκική πλευρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, της περασμένης εβδομάδας. Μάλιστα ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για το ποια θα είναι η αντίδραση της Ελλάδας εάν στο ΝΑΤΟ η Τουρκία προβεί σε νέες προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας, τόνισε πως «δεν θα μείνει αναπάντητη η οποιαδήποτε πρόκληση».

Για το ΝΑΤΟ

“Η Κυβέρνηση -όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες-  καλύπτεται απόλυτα σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, από τα Συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως αυτά υιοθετήθηκαν ομόφωνα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα. Υπογραμμίζει ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνει παράλληλα, πρόσκληση προς τη γείτονα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να μειώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπάρχουν -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- δύο δρόμοι για την Τουρκία: Από τη μια, ο δρόμος της αποκλιμάκωσης και του παραγωγικού διαλόγου, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και από την άλλη, ο δρόμος της κλιμάκωσης ο οποίος θα οδηγήσει την Τουρκία σε περαιτέρω απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας ανοιχτή τη δυνατότητα λήψης πρόσθετων μέτρων.  Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της ρητορικής έντασης, η οποία συχνά στοχεύει στο εσωτερικό ακροατήριο. Θα συνεχίσει ωστόσο να προβάλλει σε όλα τα φόρα τις θέσεις της και να υπερασπίζεται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα” σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε ζωντανά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments