Πολιτισμός

Desmond Child: Η πολυαναμενόμενη συναυλία του στο Ηρώδειο

Desmond Child: Η πολυαναμενόμενη συναυλία του στο Ηρώδειο

Πηγή Φωτογραφίας: gegonota.news- Wikimedia Commons- The Maine Edge

Desmond Child:Κάνει πρόβες για τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει την Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Ηρώδειο.

Ο Desmond Child, ο δημιουργός των μεγαλύτερων μουσικών επιτυχιών βρίσκεται στην Ελλάδα. Κάνει πρόβες για τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει την Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Ηρώδειο. Ο σκοπός της είναι η στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς έχει ο Φοίβος.

Ο σπουδαίος μουσικός μίλησε στην κάμερα του Euronews γι’ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα με τον σύζυγό μου και τα δυο παιδιά μας, πριν από 15 χρόνια, βρισκόμασταν συχνά σε υπέροχα δείπνα με άλλους 25-30 ανθρώπους. Πάντα, στο τέλος της βραδιάς, η συζήτηση έρχεται στα Γλυπτά του Παρθενώνα. Όλοι έχουν έντονα αισθήματα γι’ αυτό το ζήτημα. Ακούω για αυτό το θέμα και αισθάνομαι τον πόνο που κρύβεται. Αυτά τα γλυπτά συμβολίζουν τα πάντα. Δεν είναι απλές πέτρες. Αυτά τα γλυπτά από μάρμαρο είναι ζωντανά. Όταν σταθείς μπροστά τους, αισθάνεσαι το πνεύμα, την μαγεία τους. Όταν κάτι έχει τόση δύναμη, πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αν ο κόσμος θέλει να τα δει, να έρθει στην Ελλάδα».

Στο εντυπωσιακό σόου συμμετέχουν πάνω από 12 λαμπρά ονόματα της διεθνούς αλλά και της ελληνικής σκηνής. Ανάμεσά τους ο Alice Cooper, η Bonnie Tyler, οι Rasmus, ο Kip Winger, ο Justin Benlolo, η Rita Wilson, η Lena Hall, ο Chris Willis, η Tabitha Fair, ο Σάκης Ρουβάς και ο Γιώργος Λεμπέσης. Θα τους συνοδεύσουν κλασική ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου:

«Η συναυλία Desmond Child rocks the Parthenon είναι ένα καταπληκτικό γεγονός για μένα. Όλοι οι φίλοι μου καλλιτέχνες θα έρθουν για να ενώσουμε τις φωνές μας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Συνεργαζόμαστε τέλεια και ο ήχος είναι εκπληκτικός. Έχουμε ετοιμάσει ένα φαντασμαγορικό σόου υπό την καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού. Το σκηνικό που έχει ετοιμάσει είναι απίστευτο. Θα εκπλήξει τους πάντες. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Θα είναι μια πνευματική εμπειρία. Γιατί δεν βλέπουμε το Ηρώδειο ως θέατρο, αλλά ως έναν ιερό ναό. Η μουσική εμπειρία που θα βιώσετε τη Δευτέρα θα έχει αυτό το χαρακτήρα».

Η σχέση του με την Ελλάδα μετρά πολλά χρόνια

Έρχεται πολύ συχνά με την οικογένειά του. Το αγαπημένο του νησί είναι η Φολέγανδρος: «Οι φίλοι μας που ήταν εδώ πολύ πριν από εμάς, η Μέλανι και ο Άλμπι Γκαλούτεν, ο παραγωγός του σπουδαίου Saturday Night Fever των Bee Gees, μας προσκαλούσαν διαρκώς να έρθουμε στην Φολέγανδρο, γιατί είχαν ανακαλύψει αυτό το μαγικό μέρος. Λένε ότι αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο νησί, μένεις αιχμάλωτος, γιατί παλιά ήταν νησί κρατουμένων. Έτσι, αν πας μια φορά, πρέπει να επιστρέψεις και να “εκτίσεις” περισσότερο χρόνο. Έτσι κάθε χρόνο, περνάμε περισσότερο διάστημα εκεί, άλλη μια εβδομάδα, άλλη μια εβδομάδα. Και μετά έρχεται η μέρα που πρέπει να φύγουμε και όλοι κλαίμε γιατί δεν είμαστε πια τουρίστες σ’ αυτό το μέρος. Είμαστε μέρος της ζωής του χωριού. Είμαστε μέρος της ελληνικής εμπειρίας. Είμαστε οικογένεια. Γι’ αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία για εμάς. Και τη μέρα που γυρίζουμε πίσω, αρχίζουμε αμέσως να μιλάμε για το πότε θα επιστρέψουμε. Όλο το χρόνο, μετράμε τις μέρες που θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments