Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή για την αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή για την αύξηση των κρουσμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κορωνοϊός: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει σε έντονη ανησυχία την Επιτροπή των ειδικών και σήμερα [28/6] συνεδριάζουν, ώστε να αποφασίσουν για τα ενδεχόμενα μέτρα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει σε έντονη ανησυχία την Επιτροπή των ειδικών και σήμερα [28/6] συνεδριάζουν, ώστε να αποφασίσουν για τα ενδεχόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Πάντως, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι θα έχουμε την επαναφορά μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε περίπτωση που οι διασωληνώσεις ξεπεράσουν τις 250-300.

Σημείωσε ωστόσο ότι ακόμα είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο. «Θα δούμε αύξηση και στις διασωληνώσεις, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι διαχειρίσιμη», διευκρίνισε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένονται μεγάλα νούμερα σε διαγνώσεις που θα κινηθούν μεσοσταθμικά στα 20.000.

Αυτό, όπως είπε οφείλεται σε δύο λόγους:

  • Στις μεταλλάξεις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που είναι πολύ πιο μεταδοτικές στο πλαίσιο της ανοσίας που έχουμε.
  • Στον υψηλό αριθμό τεστ που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε σαν χώρα.

«Είμαστε δεύτεροι στην Ευρώπη και για αυτό το λόγο έχουμε και τη μεγαλύτερη διαγνωστική ικανότητα αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δυσοίωνες προβλέψεις Τζανάκη: Αναμένονται έως και 30.000 κρούσματα

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς ο κορωνοϊός με τους επιστήμονες να μιλούν για 6ο κύμα μέσα στον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις με βάση τα μοντέλα, όπως είπε ο καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, «δείχνουν» για σήμερα, ότι αναμένονται από 17.000 έως 22.000 κρούσματα, ο αριθμός των κρουσμάτων, σήμερα, αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 20.000, ενώ στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να ανέλθουν σε 30.000, όπου αναμένεται να είναι το πικ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments