Διεθνή

Μπάιντεν: Ενισχύει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη – Σήμερα η συνάντηση με Ερντογάν

Μπάιντεν: Ενισχύει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη – Σήμερα η συνάντηση με Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: usembassy.it

Ενισχύει τις χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις του ΝΑΤΟ ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στη Μαδρίτη στο περιθώριο της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

Την ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από τη Μαδρίτη, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την ενίσχυση του ΝΑΤΟ με αμερικανικές δυνάμεις, λέγοντας ότι η συμμαχία το χρειάζεται περισσότερο σήμερα «από ποτέ» ως απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ θα «ενισχυθεί προς όλες τις κατευθύνσεις σε κάθε τομέα γη, αέρα και θάλασσα», είπε στη Σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στην ισπανική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή ημέρα των εργασιών ξεχωρίζει η συνάντηση στο περιθώριο του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, η οποία έχει επιφέρει αμερικανικές κυρώσεις – και το αίτημα για την αγορά 40 F-16 και πακέτων εκσυγχρονισμού τους, καθώς και διμερή θέματα.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ

11:00 Τελετή υποδοχής των ηγετών από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sánchez 11:25 Οικογενειακή φωτογραφία 11:30 Σύνοδος ηγετών (παρέμβαση του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy κατά την έναρξη) 14:30 Γεύμα ηγετών 16:00 Σύνοδος ηγετών (με τη συμμετοχή Αυστραλίας, Γεωργίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Ν. Ζηλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, Προέδρων Ευρ. Συμβουλίου και Ευρ. Επιτροπής) 20:00 Άτυπο δείπνο ηγετών κρατών-μελών ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments