Διεθνή

Ριαμπκόφ: Η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης επιβεβαιώνει την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας

Ριαμπκόφ: Η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης επιβεβαιώνει την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Latest US News Hub

Ριαμπκόφ: "Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη καταδεικνύει την επιθετικότητα της Ατλαντικής συμμαχίας έναντι της Μόσχας", δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών

“Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη καταδεικνύει την επιθετικότητα της Ατλαντικής συμμαχίας έναντι της Μόσχας”, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, χαρακτηρίζοντας εξάλλου «βαθιά αποσταθεροποιητική» τη διεύρυνση της συμμαχίας με την ένταξη σ’ αυτή της Φινλανδίας και της Σουηδίας, για την οποία υπογράμμισε πως δεν θα συμβάλει στην ασφάλεια των μελών του ΝΑΤΟ.

«Η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης σταθεροποιεί την πορεία προς μια επιθετική περιχαράκωση της Ρωσίας από τον (ατλαντικό) συνασπισμό», δήλωσε ο Ριαμπκόφ μιλώντας στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Μόσχα

«Θεωρούμε τη διεύρυνση της συμμαχίας βαθιά αποσταθεροποιητική για τις διεθνείς υποθέσεις. Αυτό δεν ενισχύει την ασφάλεια αυτών που διευρύνονται, ούτε αυτή εκείνων που εντάσσονται, ούτε ακόμη αυτή εκείνων που θεωρούν τη συμμαχία απειλή», εκτιμά ο Ριαμπκόφ.

Ζαχάροβα: Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια οι παραδόσεις όπλων στο Κίεβο

Οι παραδόσεις όπλων της Δύσης στο Κίεβο απειλούν την ασφάλεια όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κάνοντας έναν συσχετισμό με τη μαύρη αγορά και την αύξηση της εγκληματικότητας.

“Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν σταματούν να κατακλύζουν την Ουκρανία με όπλα”, είπε σε συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το Ρία Νοβόστι και παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, λέγοντας πως «σύμφωνα με δυτικούς ειδικούς, το συνολικό ποσό της στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που δεσμεύθηκε για την Ουκρανία έχει φτάσει πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 24 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εκ των οποίων το 45% είναι αποκλειστικά στρατιωτική υποστήριξη».

«Οι παραδόσεις όπλων δημιουργούν απειλές για την ασφάλεια όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και εκτός αυτής», συνέχισε η Μαρία Ζαχάροβα προειδοποιώντας για τη…μαύρη αγορά. «Θα το ξαναπώ: Χιλιάδες MANPADS Stinger και MANPATS Javelin, εκτοξευτές χειροβομβίδων και άλλα μέσα μάχης θα μπορούσαν και θα καταλήξουν στις μαύρες αγορές ολόκληρου του κόσμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments