Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκη Κεραμέως
Υπουργός Παιδείας

Με την
Σοφία Χύτου

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις, τις βάσεις εισαγωγής, για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα ολοήμερα σχολεία.

Η κ. Νίκη Κεραμέως Υπουργός Παιδείας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις, τις βάσεις εισαγωγής, για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα ολοήμερα σχολεία.

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Για τις πανελλαδικές εξετάσεις

“Πράγματι ανακοινώσαμε νωρίτερα από ότι πέρυσι τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων όπου περίπου 3 στους 4 υποψηφίους έλαβαν τα αποτελέσματα και μέσω sms στο κινητό τους για δεύτερη χρονιά. Να πω πάρα πολλά συγχαρητήρια συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε όσους στηρίζουν τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη εκπαίδευσης και να ευχηθώ κάθε επιτυχία για το μέλλον. Ένα μεγάλο μπράβο και στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων όπου κατά γενική ομολογία οι πανελλαδικές εξετάσεις κύλησαν ομαλά” υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Σχετικά με τα αποτελέσματα η κ. Κεραμέως απάντησε: “Είναι η κάθε χρονιά αυτοτελής, δεν μπορεί να είναι συγκρίσιμη με την προηγούμενη, είναι άλλα θέματα ενίοτε και διαφορετικά μαθήματα, φέτος τα λατινικά, πέρυσι η κοινωνιολογία, είναι άλλοι υποψήφιοι,άλλοι συντελεστές ελάχιστης βάσης. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να θυμίσουμε ότι οι υποψήφιοι των προηγούμενων ετών δεν είναι ανταγωνιστικοί των φετινών, δηλαδή δεν ανταγωνίζονται για τις ίδιες θέσεις την ίδια χρονιά. Όπως καταλαβαίνεται όταν οι επιδόσεις είναι χαμηλότερες οι βάσεις είναι χαμηλότερες. Επίσης έχει μεγάλη σημασία να θυμίσουμε το σύστημα εξαρτάται από τη συνολική επίδοση όλων των υποψηφίων, δηλαδή αν συνολικά οι υποψήφιοι έχουν πάει καλύτερα τότε η ελάχιστη βάση είναι πιο ψηλά διαφορετικά είναι πιο χαμηλά..” σημείωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας.

Για τις βάσεις

“Θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές θα δούμε τις βάσεις να κινούνται κάπως χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι ως γενική διαπίστωση αυτή” ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

“Για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία 2 χρόνια από το 2020 μέχρι το 2022 έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς και πράγματι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε 8.600 περίπου πρόσθετους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αυτοί οι διορισμοί θα γίνουν τώρα μέσα στο καλοκαίρι για να λάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί από 1 Σεπτεμβρίου. Άρα συνολικά θα έχουν αγγίξει τους 25.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση σε μόλις μία διετία” σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Για το νέο νομοσχέδιο

“Η διαβούλευση ήταν από τις εκτενέστερες που έχουν υπάρξει γιατί κανονικά το πλαίσιο προβλέπει δύο εβδομάδες εμείς δώσαμε μια επιπλέον εβδομάδα και βεβαίως διαβούλευση δεν είναι μόνο αυτή, είναι και αυτή που γίνεται και πριν και μετά εδώ και πάρα πολύ καιρό δηλαδή η διαβούλευση είναι διαρκής με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το νομοσχέδιο ετοιμάζεται για να οδεύσει προς τη Βουλή έχουμε ενσωματώσει πολλά από τα γόνιμα σχόλια που μας έχουν έρθει από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας…” σημείωσε η κ. Κεραμέως.