Διεθνή

Ιταλία: Τανκς – δώρο στην Ουκρανία

Ιταλία: Τανκς –  δώρο στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ιταλία: Αν και η Ρώμη δεν έχει επιβεβαιώσει τις δωρεές αυτές προς την Ουκρανία, δημοσιεύματα ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι τρία τανκς, που πιστεύεται ότι ήταν καθ' οδόν από την Ιταλία προς την Ουκρανία, σταμάτησαν από την τροχαία.

Η Ιταλία διαπιστώνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ετοιμάζεται να προμηθεύσει στην Ουκρανία νέα όπλα. Πρόκειται για τανκς τελευταίας τεχνολογίας, παρόμοια με τα τανκς που έχουν δωρίσει η Γερμανία και η Ολλανδία στην Ουκρανία.

Αν και η Ρώμη δεν έχει επιβεβαιώσει τις δωρεές αυτές προς την Ουκρανία, δημοσιεύματα ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι τρία τανκς, που πιστεύεται ότι ήταν καθ’ οδόν από την Ιταλία προς την Ουκρανία, σταμάτησαν από την τροχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρατιωτικά οχήματα σταμάτησαν από τις αρχές επειδή τα ημιρυμουλκούμενα και τα τρακτέρ που τα μετέφεραν δεν είχαν την απαραίτητη πιστοποίηση που θα τους επέτρεπε να περάσουν.

Συγκεκριμένα, η Τροχαία της Νάπολης φέρεται να σταμάτησε τρία τανκς τύπου Panzerhaubitze 2000 σε διόδια στην περιοχή του Σαλέρνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρατιωτικά οχήματα τα σταμάτησαν από τις αρχές επειδή τα ημιρυμουλκούμενα και τα τρακτέρ που τα μετέφεραν δεν είχαν την απαραίτητη πιστοποίηση που θα τους επέτρεπε να περάσουν.

Τα οχήματα είχαν αποσταλεί από μια στρατιωτική βάση του Σαλέρνο. Η ιταλική κυβέρνηση ανέφερε ότι «η μεταφορά των οχημάτων που προέρχονταν από τη στρατιωτική βάση του Περσάνο στο Σαλέρνο ήταν ευθύνη μιας ιδιωτικής εταιρείας η οποία, μετά από ελέγχους που έγιναν, δεν διέθετε απαραίτητα έγγραφα».

Βέβαια, είναι πιθανόν η ιταλική κυβέρνηση να σκοπεύει να αποσπάσει την προσοχή από τα αληθινά σχέδιά της αναφορικά με τα οχήματα. Είναι επίσης, όμως, πολύ πιθανό η Ιταλία να σχεδιάζει να στείλει διαφορετικό εξοπλισμό και τα σύγχρονα οβιδοβόλα Panzerhabitze να βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη Γερμανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments