Διεθνή

Το Ισραήλ έχει νέο Πρωθυπουργό

Το Ισραήλ έχει νέο Πρωθυπουργό

Πηγή Φωτογραφίας: Middle East Eye, Reuters

Ο πρώην Ισραηλινός τηλεοπτικός αστέρας, κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ είναι ο νέος Πρωθυπουργός του Ισραήλ

Ο πρώην Ισραηλινός τηλεοπτικός αστέρας, κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ είναι ο νέος Πρωθυπουργός του Ισραήλ. Ο Λαπίντ είναι διακεκριμένος δημοσιογράφος της χώρας του, κινείται ιδεολογικά στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και διαδέχεται τον Ν. Μπένεττ, μετά από σχετική συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Λαπίντ γεννήθηκε το 1963 στο Τελ Αβίβ και είναι γιος παλαιού δημοσιογράφου και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης. Ασκεί με ξεχωριστή επιτυχία το επάγγελμα του δημοσιογράφου, αν και προηγουμένως είχε ασχοληθεί και με άλλους τομείς δραστηριότητας. Εργάσθηκε ως ερασιτέχνης πυγμάχος, εξασκήθηκε στις πολεμικές τέχνες και, εν συνεχεία, ασχολήθηκε με τη συγγραφή μυθιστορημάτων και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, που γνώρισαν υψηλή τηλεθέαση.

Μάλιστα, ήταν στην τηλεόραση — τη δεκαετία του 2000 έγινε ο οικοδεσπότης του talk show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση της χώρας — που καθιερώθηκε ως η τηλεοπτική ενσάρκωση του μέσου Ισραηλινού, απευθύνοντας πάντοτε στους καλεσμένους του μια ερώτηση – φετίχ, ερώτηση που έμελλε να γίνει πλατιά διαδεδομένη μεταξύ των συμπολιτών του: «Τι είναι το πιο Ισραηλινό πράγμα για σένα;».

Ο νέος Πρωθυπουργός δηλώνει ιδεολογικά φιλελεύθερος και τοποθετείται πολιτικά στον κεντρώο χώρο. Του αναγνωρίζονται ηγετικά γνωρίσματα, με κυριότερα να μπορεί να απορροφά τους εκάστοτε πολιτικούς κραδασμούς χωρίς να καταφεύγει σε περιττές πολιτικές εντάσεις και την ικανότητα που έχει να μεταστρέφει μέρος των πολιτικών του αντιπάλων στον κεντρώο χώρο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments