Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία του νέου κύκλου επιμόρφωσης στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία του νέου κύκλου επιμόρφωσης στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία του νέου κύκλου επιμόρφωσης στελεχών

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία του νέου κύκλου επιμόρφωσης στελεχών που εγκαινίασε η Νέα Δημοκρατία. Στην Πολιτική Ακαδημία αυτή συμμετείχαν μαζικά στελέχη του κόμματος από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τις Οργανώσεις Εξωτερικού, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο δια ζώσης, όσο και ψηφιακά.

Την έναρξη της Πολιτικής Ακαδημίας πραγματοποίησε ο Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών Νίκος Λυσιγάκης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν προς τα στελέχη ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Στις τέσσερις θεματικές ενότητες της Ακαδημίας εισηγητές ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ & Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ Βασίλης Φεύγας, η Σύμβουλος επικοινωνίας & αρθρογράφος του Liberal.gr Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Λέκτορας Ψηφιακής Επικοινωνίας & Ευφυών Σχέσεων, European Communication Institute Παναγιώτης Κακολύρης, το Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου 1974 και Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΔ Ιωάννης Πολιτόπουλος και η Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας Δήμητρα Ψαχούλια.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του: «Θέλω να ευχηθώ καλή αρχή σε αυτόν τον νέο κύκλο ακαδημιών, καθώς και στον Νίκο Λυσιγάκη σε αυτή την νέα προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο κύκλος επιμόρφωσης στελεχών, όχι γιατί βρισκόμαστε στο τελευταίο τέταρτο της Κυβερνητικής θητείας, αλλά γιατί η επιμόρφωση των στελεχών -όπως την αντιλαμβανόμαστε- πρέπει να είναι διαρκής. Ο προηγούμενος κύκλος είχε στόχο την ενημέρωση των στελεχών της Διοίκησης για το κυβερνητικό έργο. Για μένα αυτός ο κύκλος είναι ακόμα πιο σημαντικός γιατί θα γίνει με έναν πιο άμεσο τρόπο και γιατί θα γίνει σε τέσσερα μέρη: στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλους τους ομιλητές για την παρουσία τους. Θέλω να πω το εξής: Το πρώτο πράγμα που είδαμε ξεκινώντας τις επισκέψεις μας σε όλη την Ελλάδα με τον Στέλιο Κονταδάκη, μέσα από συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς, με φορείς, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και με πολίτες είναι ότι το κυβερνητικό έργο λόγω της μονοθεματικής επικαιρότητας- με τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περάσαμε και κλήθηκε η κυβέρνηση να διαχειριστεί-, αλλά και εξ’ αιτίας του ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Δεν υπάρχει ο διάλογος, ή τουλάχιστον δεν υπάρχει ο διάλογος όπως τον έχουμε εμείς στη Νέα Δημοκρατία στο μυαλό μας. Έχουμε καθήκον απέναντι σε όλους τους πολίτες, απέναντι στα στελέχη μας, στα μέλη της ΠΕ, να τους λέμε την αλήθεια και ειδικά όταν η αλήθεια αυτή τιμάει πολύ τον χώρο μας και τον πρόεδρό μας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέσα στα δυσκολότερα χρόνια, η υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο γίνονται αυτές οι συζητήσεις είναι να δούμε τι άλλο έχουμε ανάγκη και τι άλλο πρέπει να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα γι’ αυτό άλλωστε, επιδιώκουμε τη συζήτηση. Ο στόχος είναι, να είμαστε όλοι σωστά ενημερωμένοι, να κάνουμε τη σωστή πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και να αποδείξουμε στους πολίτες ότι η ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Νέα Δημοκρατία είναι μονόδρομος. Όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Γιατί μόνο έτσι θα πάει η χώρα μπροστά, μόνο έτσι θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ακόμα πιο δυναμικά. Έχουμε να παρουσιάσουμε έργο και όχι κούφια συνθήματα. Αντίπαλός μας είναι μόνο η έλλειψη πληροφόρησης και η παραπληροφόρηση. Μέσα από την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται πως η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μονόδρομος».

Ο Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Λυσιγάκης: «Ξεκινήσαμε σήμερα ένα νέο κύκλο πολιτικής επιμόρφωσης, με στόχο τα στελέχη μας να γνωρίσουν κρίσιμες πτυχές του κυβερνητικού έργου και παράλληλα να συζητήσουμε νέες ιδέες, κοινωνικές τάσεις και πραγματικότητες. Φιλοδοξία μας είναι, μέσα από το σχεδιασμό που έχουμε κάνει, να μεταφέρουμε στο εσωτερικό του πολιτικού μας οργανισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τις πλέον σύγχρονες συζητήσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας ως η πραγματική δύναμη εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments