Ελλάδα

Φωτιά τώρα στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας

Φωτιά τώρα στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ διαρκώς ξεσπούν νέα μέτωπα

Συνεχείς είναι οι εκδηλώσεις πυρκαγιών σήμερα, όπως είχε προειδοποιήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνοντας λόγο για την πρώτη δύσκολη μέρα της αντιπυρικής περιόδου…ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται κι αύριο Δευτέρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ διαρκώς ξεσπούν νέα μέτωπα.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο κινητοποιήθηκαν ξανά οι πυροσβεστικές εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική περιοχή στο Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 3, 2022

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κάρυστο που καίει σε χαμηλή βλάστηση, αλλά και στην Παιανία Αττικής.

Λόγω των συνθηκών είναι σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση τους πολίτες:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και το Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το ΠΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments