Διεθνή

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το Λισιτσάνσκ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το Λισιτσάνσκ

Πηγή Φωτογραφίας: TWITTER

Το υπουργείο δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το Λισιτσάνσκ και τώρα μάχονται μέσα στην πόλη.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των αποσχιστών στην Ανατολική Ουκρανία έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το Λισιτσάνσκ και τώρα μάχονται μέσα στην πόλη.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκου ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι όλη η περιοχή Λουγκάνσκ της Ουκρανίας “απελευθερώθηκε” από τις ρωσικές και τις αυτονομιστικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

Αφού ηττήθηκε στην αρχική της προσπάθεια να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από τις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ στα ανατολικά της χώρας, όπου αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα πολεμούν το Κίεβο από την πρώτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια ρωσική βάση με πάνω από 30 πλήγματα στην κατεχόμενη από τη Ρωσία νότια πόλη της Μελιτόπολης, δήλωσε την Κυριακή ο εξόριστος Ουκρανός δήμαρχος της πόλης.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η Ουκρανία χτύπησε την περιοχή της Μελιτόπολης όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της πόλης.

Δεν υπήρξαν θύματα από τα χτυπήματα των ουκρανικών δυνάμεων στη Μελιτόπολη, έγραψε τοπικός αξιωματούχος εγκατεστημένος από τη Μόσχα στην ουκρανική περιοχή Ζαπορίζια.

“Οι οβίδες έπεσαν στο έδαφος του αεροδρομίου. Δεν υπήρξαν θύματα”, έγραψε ο Εβγκένι Μπαλίτσκι, επικεφαλής του εγκατεστημένου από τη Ρωσία συμβουλίου στην περιοχή Ζαπορίζια. Πρόσθεσε ότι αρκετές ιδιωτικές κατοικίες κοντά στο αεροδρόμιο υπέστησαν ζημιές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments