Διεθνή

ΗΠΑ: Ταλαιπωρία μέχρις εσχάτων στα αεροδρόμια – Ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων

ΗΠΑ: Ταλαιπωρία μέχρις εσχάτων στα αεροδρόμια – Ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΗΠΑ: Πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων υπήρξαν στα αμερικάνικα αεροδρόμια, με την ταλαιπωρία των πολιτών να είναι τεράστια

Οι Αμερικανοί που κατευθύνθηκαν στα αεροδρόμια για να ταξιδέψουν με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου κινδυνεύουν να βρεθούν προ εκπλήξεως καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μέχρι το μεσημέρι, τοπική ώρα, είχαν ήδη ακυρωθεί σχεδόν 600 πτήσεις, ενώ σε περισσότερες από 2.100 άλλες παρατηρούνταν καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο flightaware.com.

Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη την προηγούμενη μέρα: την Παρασκευή ακυρώθηκαν 3.060 πτήσεις και καταγράφηκαν 8.000 καθυστερήσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ απασχολούν σήμερα 15% λιγότερο προσωπικό σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία της Covid-19 και δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη μαζική επιστροφή των επιβατών στα αεροπλάνα τους.

Οι εταιρείες του κλάδου λένε ότι εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος, εντείνοντας τις εκστρατείες πρόσληψης πιλότων και άλλων κατηγοριών προσωπικού και μειώνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων για τους επιβάτες. Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπάτιτζιτζ υπενθύμισε στους επιβάτες μέσω Twitter το Σάββατο ότι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης τους.

Ταξιδιωτικό χάος στο Χίθροου λόγω βλάβης

Σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας βρέθηκαν χιλιάδες ταξιδιώτες που κατευθύνονταν στο Χίθροου, λόγω καθυστερήσεων εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος ανεφοδιασμού καυσίμων.

Ένα «τεχνικό σφάλμα» με το σύστημα καυσίμου Jet A-1 του αεροδρομίου σήμαινε ότι δεκάδες αεροπλάνα δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν την άσφαλτο για πάνω από μία ώρα στον πιο πολυσύχναστο ταξιδιωτικό κόμβο του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο.

Η δυσλειτουργία σήμαινε ότι χιλιάδες παραθεριστές περίμεναν στις πύλες αναχώρησης ή στις πτήσεις τους και είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά ατυχημάτων που έπληξαν τα αεροδρόμια της Βρετανίας φέτος.

Δεκάδες απογοητευμένοι επιβάτες μπήκαν στο Twitter για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για το τελευταίο σκληρό πλήγμα στα σχέδια των διακοπών τους, ενώ άλλοι φοβήθηκαν ότι θα έχασαν τις μεταφορές και τις πτήσεις ανταπόκρισης λόγω του σφάλματος.

Η καθυστέρηση πλήττει τους επιβάτες λίγες μέρες πριν η καλοκαιρινή περίοδος των διακοπών του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αυξηθεί, με εκατομμύρια ταξιδιώτες να προετοιμάζονται για αναστάτωση καθώς δίνονται άνωθεν εντολές στις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν περισσότερες πτήσεις, ενώ οι ειδικοί της αεροπορίας μοιράζονται τους φόβους για έναν “Αρμαγεδδώνα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments