Διεθνή

Μακελειό στην Κοπεγχάγη: Πολλοί νεκροί από τους πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

Μακελειό στην Κοπεγχάγη: Πολλοί νεκροί από τους πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο
Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε πως υπάρχουν αρκετοί νεκροί, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας - Συνελήφθη ένας 22χρονος

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη την Κυριακή, ανακοίνωσε η δανική αστυνομία, προσθέτοντας ότι συνέλαβε έναν 22χρονο Δανό και δεν μπορούσε να αποκλείσει ότι πρόκειται για «πράξη της τρομοκρατίας».

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης είπε ότι αστυνομικοί έσπευσαν στο εμπορικό κέντρο Field’s στην πόλη μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και είχαν πει στους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κέντρο να μείνουν στη θέση τους και να περιμένουν βοήθεια.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχαν άλλοι δράστες, ανέφερε η αστυνομία.

Το κεντρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, το Rigshospitalet, είχε δεχθεί μια «μικρή ομάδα ασθενών» για θεραπεία, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters. Είχε καλέσει επιπλέον προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων χειρουργών και νοσοκόμων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα τοπικά μέσα δημοσίευσαν εικόνες που δείχνουν βαριά οπλισμένους αστυνομικούς στο σημείο, καθώς και ανθρώπους να τρέχουν έξω από το εμπορικό κέντρο. Πλάνα που δημοσιεύτηκε από την ταμπλόιντ Ekstra Bladet δείχνει ένα άτομο να μεταφέρεται από διασώστες σε ένα ασθενοφόρο με φορείο.

«Πολύ σοβαρό» χαρακτήρισε το συμβάν με τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s η δήμαρχος της Κοπεγχάγης Σόφι Χ. Άντερσεν. «Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πόσοι τραυματίστηκαν ή πέθαναν, όμως είναι πολύ σοβαρό», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter. Η δήμαρχος είπε ότι συγκροτήθηκε ένα κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Γύρω στις 19.30 (20.30 ώρα Ελλάδας) οι δρόμοι γύρω από το εμπορικό κέντρο είχαν αποκλειστεί και ένα ελικόπτερο πετούσε από πάνω. Πάνοπλοι αστυνομικοί εμπόδιζαν τους περιοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η Έμιλι Γιέπεσεν και η Άστριντ Κόφεντ Γιόργκεσεν, 20 ετών και οι δύο, βρίσκονταν μέσα στο Field’s όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. «Δεν καταλάβαινες τι συνέβαινε. Ξαφνικά επικράτησε χάος. Είχαμε καθίσει για να φάμε και ξαφνικά είδαμε ανθρώπους να τρέχουν. Αρχικά σκεφτήκαμε, γιατί τρέχουν αυτοί; Και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς», είπε η Γιέπεσεν.

«Όλοι όσοι βρίσκομασταν στο εστιατόριο στριμωχτήκαμε στην κουζίνα και μετά ακούσαμε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς», είπε η φίλη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments