Πολιτική

Πατήσια πυροβολισμοί: Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους τραυματίες αστυνομικούς

Πατήσια πυροβολισμοί: Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους τραυματίες αστυνομικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Τάκης Θεοδωρικάκος

Πατήσια πυροβολισμοί: Δίπλα στους τραυματίες αστυνομικούς, που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στα Κάτω Πατήσια βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δίπλα στους τραυματίες αστυνομικούς, που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στα Κάτω Πατήσια βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήγε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο το Σάββατο αργά το βράδυ [2/7], όπου είχε συνομιλία με τους ενστόλους που ρίσκαραν για τη ζωή τους, αλλά και τους ανωτέρους τους.

Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους. «Μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς.

Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους».

Το χρονικό της καταδίωξης

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ υπήρξε ένοπλη συμπλοκή επτά ατόμων στα Πατήσια με έναν νεκρό, έναν τραυματία και έναν τραυματία από διερχόμενο Ι.Χ. Όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές ο ένας εκ των επτά, αμέσως μετά την συμπλοκή προχώρησε στην κλοπή ΙΧ και την διενέργεια ληστείας σε μπαρ της περιοχής των Αγ. Αναργύρων.

Σε αναστάτωση η Αθήνα έπειτα από συναγερμό της ΕΛ.ΑΣ για πυροβολισμούς στα Πατήσια στην οδό Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, με ένοπλο άνδρα να διαφεύγει αιματηρού επεισοδίου και να προχωρά σε απόπειρα ληστείας βενζινάδικου, αλλά και ληστεία μπαρ στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία ερευνά σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για το ίδιο άτομο που έπεσε λίγο αργότερα νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους, μετά από μία απόπειρα σε βενζινάδικο και μία ληστεία σε καφέ-μπαρ όπως αναφέραμε προηγουμένως.

Η επίσημη ενημέρωση από ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ υπήρξε ένοπλη συμπλοκή επτά ατόμων στα Πατήσια με έναν νεκρό, έναν τραυματία και έναν τραυματία από διερχόμενο Ι.Χ. Όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές ο ένας εκ των επτά, αμέσως μετά την συμπλοκή προχώρησε στην κλοπή ΙΧ και την διενέργεια ληστείας σε μπαρ της περιοχής των Αγ.Αναργύρων. 5637863-1-1

Εκεί, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς της ομάδας Άμεσης Δράσης, όπου με «πατημένα γκάζια» τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ τον κυνήγησαν και τον ακινητοποίησαν με πυροβολισμούς. Από την συμπλοκή ο ληστής είναι νεκρός, ενώ δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται στο 401 ΣΝ, συνοδεία του Υπ.Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments