Διεθνή

Δεν παραιτείται ο Πάπας

Δεν παραιτείται ο Πάπας
Ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι δεν παραιτείται, παρά τις αντίθετες φήμες που κυκλοφορούν στην Ιταλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι δεν παραιτείται, παρά τις αντίθετες φήμες που κυκλοφορούν στην Ιταλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας φέρεται να δήλωσε σε συνάντηση με τους Ιταλούς καθολικούς επισκόπους ότι προτιμά να παραιτηθεί, παρά να υποβληθεί σε επέμβαση για την χρόνια γοναλγία, από την οποία υποφέρει.

Κατά το παρελθόν, μάλιστα, είχε δηλώσει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αποφασίσει να παραιτηθεί, σε περίπτωση που οι δυνάμεις του δεν είναι αρκετές για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος αντέκρουσε τις φήμες ότι σκοπεύει να παραιτηθεί σύντομα και ελπίζει να επισκεφθεί τη Μόσχα και το Κίεβο, αφού προηγουμένως ταξιδέψει στον Καναδά αργότερα αυτόν τον μήνα.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι το πρόβλημα στο γόνατό του, το οποίο τον έκανε να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι για πάνω από ένα μήνα, προκλήθηκε από ένα «μικρό κάταγμα» που συνέβη όταν πάτησε άβολα ενώ ο σύνδεσμος του γόνατος είχε φλεγμονή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είναι πρώην Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες και ο πρώτος Πάπας από την Λατινική Αμερική αλλά και από την Αμερική συνολικά, επρόκειτο να επισκεφθεί το Κονγκό και το Νότιο Σουδάν αυτή την εβδομάδα, αλλά ήταν υποχρεωμένος να ακυρώσει το ταξίδι, επειδή οι γιατροί συνέστησαν συστηματικότερη θεραπεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments