Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αρχαία μαρμάρινη κεφαλή ανακάλυψε θυρωρός σε διαμέρισμα αποβιώσαντα

Θεσσαλονίκη: Αρχαία μαρμάρινη κεφαλή ανακάλυψε θυρωρός σε διαμέρισμα αποβιώσαντα

Πηγή Φωτογραφίας: Astynomia

Θεσσαλονίκη: Μία μαρμάρινη κεφαλή γυναικείου αγάλματος, που χρονολογείται πιθανόν στο 2ο αιώνα π.Χ., βρέθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε διαμέρισμα στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης

Μία μαρμάρινη κεφαλή γυναικείου αγάλματος, που χρονολογείται πιθανόν στο 2ο αιώνα π.Χ., βρέθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε διαμέρισμα στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη. Το αρχαιολογικό εύρημα εντοπίστηκε από τον θυρωρό της πολυκατοικίας, ο οποίος φέρεται να φρόντιζε το διαμέρισμα, καθώς ο ιδιοκτήτης του είχε αποβιώσει.

Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, στον οποίο επιδείχθηκε το εύρημα, αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Μαρμάρινη κεφαλή γυναικείου αγάλματος εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης πρωινές ώρες χθες (04-07-2022) από 61χρονο ημεδαπό, εργαζόμενο στην ανωτέρω οικοδομή.

Σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης στον οποίο επιδείχθηκε, πρόκειται για μαρμάρινη κεφαλή πιθανόν 2ου αιώνα π.Χ. και εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά σε «κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments