Οικονομία

Power Pass: Τελευταία ευκαιρία – “Κλείνουν” σήμερα οι αιτήσεις

Power Pass: Τελευταία ευκαιρία – “Κλείνουν” σήμερα οι αιτήσεις
Εκτιμάται ότι το αργότερο έως και 15 Ιουλίου θα έχουν γίνει οι περισσότερες πληρωμές

Όσοι τελικά δικαιούνται την αποζημίωση θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους, λίγες ημέρες αφότου κλείσει η πλατφόρμα. Εκτιμάται ότι το αργότερο έως και 15 Ιουλίου θα έχουν γίνει οι περισσότερες πληρωμές.

Power Pass: Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι “της τελευταίας στιγμής”

Μετά την είσοδο στην πλατφόρμα Power Pass ελέγξτε τα στοιχεία της κύριας κατοικίας που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε λάθη στα στοιχεία ή υπάρχουν μεταβολές στη κύρια κατοικία μετά την 1η Δεκεμβρίου θα πρέπει να επισκεφθείτε την ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» και να προχωρήσετε στις ανάλογες ενέργειες. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην πλατφόρμα του Power Pass για να ολοκληρώσετε την αίτηση.

Σε περίπτωση που τα στοιχεία κύριας κατοικίας έχουν αντληθεί από τη δήλωση Ε1 φορολογικού έτους 2020 και έκτοτε έχετε αλλάξει κύρια κατοικία μπορείτε να δηλώσετε την κύρια κατοικία σας και τη μεταβολή ή μεταβολές που πραγματοποιήσατε από την 1/12/2021 και μετά. Εφόσον έχετε μεταβάλει την κύρια κατοικία σας κατά την 1/12/2021 ή 1/1/2022 (ανάλογα με την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωσή σας), πρέπει να δηλώσετε την κύρια κατοικία σας για κάθε 1η ημέρα του μήνα μέχρι και τον μήνα Μάιο 2022. Η πλατφόρμα δημιουργεί ισάριθμες δηλώσεις, μια για κάθε έναν μήνα που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα αν έχετε υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021 και αλλάξατε την κύρια κατοικία σας στις 30 Ιανουαρίου 2022 στο πεδίο «Μήνες» θα πρέπει να επιλέξετε το μήνα Φεβρουάριο 2022 και όχι τον Ιανουάριο αφού η μεταβολή έγινε μετά την 1η Ιανουαρίου και να συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε όλους τους μήνες από Φεβρουάριο έως Μάιο 2022 και να δηλώσετε τη νέα κύρια κατοικία σας, συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία η και να επιβεβαιώσετε την κατοικία σας στους υπόλοιπους μήνες. Αν τα στοιχεία κύριας κατοικίας σας έχουν αντληθεί από τη δήλωση Ε1 φορολογικού έτους 2021, μπορείτε να δηλώσετε την κύρια κατοικία σας και τη μεταβολή ή μεταβολές που πραγματοποιήσατε, από την 1/1/2022 και μετά. Αν η νέα κύρια κατοικία σας είναι ιδιόκτητη πρέπει να δηλώσετε τον αριθμό ΑΤΑΚ που αναγράψατε στην δήλωση Ε9 όταν την αποκτήσατε. Αν η νέα κύρια κατοικία σας είναι μισθωμένη ή παραχωρούμενη θα δηλώσετε τον αριθμό της δήλωσης μίσθωσης ή παραχώρησης που έχει υποβληθεί από τον εκμισθωτή ή παραχωρούντα το ακίνητο στην εφαρμογή «Δηλώσεις Μίσθωσης Ακινήτων» στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments