Διεθνή

Ιρλανδία: Στο πλευρό των Ουκρανών

Ιρλανδία: Στο πλευρό των Ουκρανών

Πηγή Φωτογραφίας: WindEurope

Ιρλανδία: Την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό εξέφρασε η Ιρλανδία

Την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό εξέφρασε η Ιρλανδία, υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας.

Ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός Μάρτιν μετέβη στο Κίεβο, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μετά από συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, ανέφεραν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 60χρονος Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας διαβεβαίωσε την Ουκρανία για την παροχή βοήθειας στον δρόμο προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπενθύμισε ότι η Ιρλανδία ανέκαθεν υποστήριζε πως η Ουκρανία είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας και πως, κα’ επέκταση, η θέση της βρίσκεται εντός της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι επισήμανε, μετά τις συνομιλίες με τον Μάρτιν, ότι συζήτησαν μια κοινή απάντηση στις απειλές για την επισιτιστική και την ενεργειακή ασφάλεια.

Μάλιστα, ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε ότι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με μια κοινή προσπάθεια για την επιτάχυνση της προόδου της Ουκρανίας από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ στην πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η εμπειρία της Ιρλανδίας θα είναι σίγουρα χρήσιμη για τις αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της νομοθέτησης ενός μοντέλου διαφύλαξης των επιχειρηματικών κινδύνων, το οποία θα επιτρέπει και θα προάγει επενδύσεις και έργα στην Ουκρανία. Ευχαρίστησε, δε, τους Ιρλανδούς επιχειρηματίες που εργάζονται στην Ουκρανία, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα συμμετάσχουν ουσιαστικά στη διαδικασία ανάκαμψης.

Ο Σμιχάλ ευχαρίστησε, επίσης, την Ιρλανδία για την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων και την υποστήριξη των προσδοκιών ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Ουκρανίας.

Ο Μάρτιν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι η Ιρλανδία θα συνεχίσει να βοηθά τους Ουκρανούς και ότι θα αναζητήσει μηχανισμούς οικονομικής βοήθειας που θα παρασχεθούν στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα συνεργαστεί με Ιρλανδούς επιχειρηματίες, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές στη δύσκολη διαδικασία ανάκαμψης της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments