Οικονομία

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιους αφορά από το 2023 – Όφελος έως 676 ευρώ το χρόνο

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιους αφορά από το 2023 – Όφελος έως 676 ευρώ το χρόνο
Εισφορά αλληλεγγύης: Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους σημαίνει ότι μετά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, περίπου 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα δουν το 2023 αύξηση στις αποδοχές τους.

Διαφορετικά θα ξεκινήσει το έτος για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική τόνισε ότι καταργείται από το 2023 η εισφορά αλληλεγγύης. Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους σημαίνει ότι μετά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, περίπου 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα δουν το 2023 αύξηση στις αποδοχές τους.

Ποιες ομάδες αφορά

Πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ

  • Τους δημοσίους λειτουργούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, δικαστικούς, ιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, ερευνητές και λοιπούς δημόσιους λειτουργούς με ετήσια εισοδήματα από μισθούς άνω των 12.000 ευρώ
  • Συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ
  • Τα μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, γενικούς και ειδικούς γραμματείς, περιφερειάρχες, δημάρχους και στελέχη των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημοσίου τομέα με πάρα πολύ υψηλές αποδοχές

Η  εισφορά αλληλεγγύης θεσπίστηκε ως έκτακτο μνημονιακό μέτρο με το άρθρο 29 του ν. 3986/2011 στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές που ξεκινούν από 2,2% και φθάνουν κλιμακωτά το 10% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 220.000 ευρώ.

Για ποιους έχει καταργηθεί

Η εισφορά αλληλεγγύης «πάγωσε» από το 2021 για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα για τους μισθούς, τα ημερομίσθια, τα επιδόματα και τις παροχές σε είδος καθώς και για κάθε άλλου είδους αμοιβή που καταβάλλεται τακτικά σε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος απασχολείται με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης για όλους την 1/1/2023

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από την 1η Ιανουαρίου του 2023 ημερομηνία κατά την οποία θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την οποία ζήτησε ο ίδιος, σχετικά με την κοινωνική πολιτική.«Έχω διακηρύξει ότι στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο πολίτης και όχι ο λαός. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο στοχευμένα η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι πολίτες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments