Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κώστας Ελευθερίου
Επίκουρος ΔΠΘ - Συντονιστής Κύκλου Πολιτικής Ανάλυσης στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

Με την
Σοφία Χύτου

Κώστας Ελευθερίου στο pagenews.gr: Όσο συσσωρεύονται κρίσεις επιδρούν στον κομματικό ανταγωνισμό

Κώστας Ελευθερίου στο pagenews.gr: Ο Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ - Συντονιστής Κύκλου Πολιτικής Ανάλυσης στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ Κώστας Ελευθερίου αναφέρθηκε στο πως διαμορφώνονται οι τάσεις των πολιτών προς τα κόμματα και αν υπάρχουν διαφορές με το 2019, πόσο έχουν επηρεάσει οι κρίσεις της τελευταίας 3ετίας τα πολιτικά κόμματα και άλλα θέματα.

Ο Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ – Συντονιστής Κύκλου Πολιτικής Ανάλυσης στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ Κώστας Ελευθερίου μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στο πως διαμορφώνονται οι τάσεις των πολιτών προς τα κόμματα και αν υπάρχουν διαφορές με το 2019, πόσο έχουν επηρεάσει οι κρίσεις της τελευταίας 3ετίας τα πολιτικά κόμματα και άλλα θέματα.

Κώστας Ελευθερίου στο pagenews.gr: Πως διαμορφώνονται οι τάσεις των πολιτών προς τα κόμματα και αν υπάρχουν διαφορές με το 2019

“Προφανώς επειδή έχουμε διέλθει μια μεγάλη κρίση την πανδημική κρίση που ήταν κάτι το πρωτοφανές, μια πρωτοφανής εμπειρία για όλες τις κοινωνίες οι οποίες τις βίωσαν. Αυτή η κρίση σίγουρα και στον ελληνικό χώρο έχει δημιουργήσει πολλαπλές διαφοροποιήσεις ή μάλλον έχει πολλαπλές επιδράσεις πάνω στην πολιτική συμπεριφορά των πολιτών. Θα έλεγα ότι όσο περνάει ο καιρός και συσσωρεύονται διάφορες κρίσεις είτε αναφερόμαστε στο εσωτερικό ζητήματα οικονομικής κατάστασης είτε αναφερόμαστε στη γενικότερη αστάθεια που υπάρχει στο διεθνές περιβάλλον είτε αναφερόμαστε σε μια προσμονή μιας κρίσης και μιας δυσπραγίας που μπορεί να έρθει από το φθινόπωρο όλα αυτά μαζί, συν την υγειονομική κρίση η οποία εξακολουθεί να είναι παρούσα όλα αυτά επιδρούν στον κομματικό ανταγωνισμό. Σίγουρα βιώνει απώλειες το κυβερνών κόμμα αυτό είναι εμφανές πια από τα περισσότερα δημοσκοπικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας από διάφορες εταιρείες, βέβαια οι απώλειες αυτές δεν μεταφράζονται σε πολύ έντονα κέρδη από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κυρίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει μια δυσκολία να κεφαλαιοποιήσει αυτού του είδους τις απώλειες. Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως είναι βασικός δέκτης κάποιων απωλειών ψήφων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας…” σημείωσε ο κ. Ελευθερίου.

Κώστας Ελευθερίου στο pagenews.gr: Πόσο έχουν επηρεάσει οι κρίσεις της τελευταίας 3ετίας τα πολιτικά κόμματα

“Προφανώς τέτοιοι είδους κρισιακά φαινόμενα τα οποία είναι τέτοια έντασης και βάθους και είναι φαινόμενα τα οποία πολλαπλασιάζουν τα συναισθήματα βεβαιότητας στους πολίτες, δηλαδή αυτά στα οποία αναφερθήκατε δεν είναι κρίσεις τις οποίες τις θεωρούσαν ως διαχειρίσιμες και άρα μπορούσαν να περάσουν στους πολίτες τους μια εμπιστοσύνη, μια αβεβαιότητα μια ασφάλεια ότι μπορεί να υπάρχει αυτή η διαχείριση…” υπογράμμισε ο κ. Ελευθερίου.