Πολιτική

Διευκρινίσεις για την ανακοίνωση που δημοσίευσε η «ΔΑΠ» Νομικής Αθήνας

Διευκρινίσεις για την ανακοίνωση που δημοσίευσε η «ΔΑΠ» Νομικής Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Διευκρινίσεις σχετικά με ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο στα Πανεπιστήμια εξέδωσε η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ
Διευκρινίσεις σχετικά με ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο στα Πανεπιστήμια εξέδωσε η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ σημειώνει πως “Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ.
Η επίσημη θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά είναι ότι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, κάτι που δυναμώνει την συμμετοχή και φωνή των φοιτητών σε αποφάσεις που σχετίζονται με ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και αναγκών των φοιτητών.
Καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων, ούτε φυσικά τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ευσταθεί νομικά.

Τι δήλωσε στο pagenews.gr η υπουργός Παιδείας για το νέο νομοσχέδιο

Η κ. Νίκη Κεραμέως Υπουργός Παιδείας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις, τις βάσεις εισαγωγής, για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα ολοήμερα σχολεία.

“Η διαβούλευση ήταν από τις εκτενέστερες που έχουν υπάρξει γιατί κανονικά το πλαίσιο προβλέπει δύο εβδομάδες εμείς δώσαμε μια επιπλέον εβδομάδα και βεβαίως διαβούλευση δεν είναι μόνο αυτή, είναι και αυτή που γίνεται και πριν και μετά εδώ και πάρα πολύ καιρό δηλαδή η διαβούλευση είναι διαρκής με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το νομοσχέδιο ετοιμάζεται για να οδεύσει προς τη Βουλή έχουμε ενσωματώσει πολλά από τα γόνιμα σχόλια που μας έχουν έρθει από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας…” σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments