Ελλάδα

Αιγαίο: Αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών

Αιγαίο: Αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αιγαίο: Ανησυχητική εναέρια προκλητικότητα καταγράφηκε χθες στο Αιγαίο Πέλαγος από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έλαβε, όμως, την άμεση και δέουσα απάντηση από την Πολεμική Αεροπορία της πατρίδας μας

Ανησυχητική εναέρια προκλητικότητα καταγράφηκε χθες στο Αιγαίο Πέλαγος από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έλαβε, όμως, την άμεση και δέουσα απάντηση από την Πολεμική Αεροπορία της πατρίδας μας.

Η προκλητικότητα αυτή είναι, εκτός των άλλων, αδικαιολόγητη, με δεδομένη την πρόσφατη σύσφιξη των ήδη άρτιων σχέσεων της Χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Παρά ταύτα, η προκλητικότητα της γειτονικής χώρας στο Αιγαίο επανεμφανίσθηκε, καθώς χθες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με συνολικά 8 αεροσκάφη.

Πιο συγκεκριμένα, τρία ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών και δύο μεμονωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε παραβιάσεις, οι οποίες όμως άμεσα και αποφασιστικά απαντήθηκαν. 

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν έγκαιρα και αναχαιτίστηκαν άμεσα από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα πάντοτε με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments