Αθλητισμός

NBA: Ο Τζοέλ Εμπίιντ απέκτησε την γαλλική υπηκοότητα

NBA: Ο Τζοέλ Εμπίιντ απέκτησε την γαλλική υπηκοότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

NBA: Ο Καμερουνέζος μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίιντ απέκτησε γαλλική υπηκοότητα και άνοιξε ο δρόμος για πιθανή ένταξή του στη γαλλική ομάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι

Ο Καμερουνέζος μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίιντ απέκτησε γαλλική υπηκοότητα και άνοιξε ο δρόμος για πιθανή ένταξή του στη γαλλική ομάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Ο 28χρονος Εμπίιντ, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του NBA και πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου με 30,6 πόντους ανά αγώνα. Έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στην Φιλαδέλφεια, που τον επέλεξε στο Νο3 του Draft του 2014 και σε 328 αγώνες (6 σεζόν) με τους Σίξερς, έχει μέσο όρο 26 πόντους και 11 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Equipe, ο Εμπίιντ δεν θα αγωνισθεί στο προσεχές EuroBasket (1-18 Σεπτεμβρίου), ωστόσο η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 είναι ανοιχτή.

Νέες διαφοροποιήσεις στους κανονισμούς την επόμενη σεζόν

Το ΝΒΑ ενδέχεται να αρχίσει να τιμωρεί τις ομάδες που σταματούν τον αιφνιδιασμό ενός αντιπάλου με φάουλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δευτέρας από το Yahoo Sports, το οποίο επικαλείται πηγές του πρωταθλήματος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού του πρωταθλήματος, η οποία ξεκίνησε τις συνεδριάσεις στο Λας Βέγκας το περασμένο Σαββατοκύριακο, προχωρά με μια πρόταση που θα έδινε στην ομάδα που θα υποστεί φάουλ στο παιχνίδι μια ελεύθερη βολή καθώς και την κατοχή. Μέχρι τώρα, η ομάδα που δεχόταν φάουλ έπαιρνε μόνο την κατοχή της μπάλας.

Το λεγόμενο “take foul” υπόκειται σε αυξημένο έλεγχο επειδή επιτρέπει στις ομάδες να αναιρούν τις ευκαιρίες αιφνιδιασμού των αντιπάλων τους, ειδικά όταν ο αντίπαλος βγαίνει στην επίθεση με παίκτη παραπάνω. Η συγκεκριμένη τακτική επιβραδύνει και τον ρυθμό του παιχνιδιού. nba-ball

Οι συστάσεις της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης που ασχολείται με τη συμπεριφορά των παικτών στον πάγκο, αναμένεται να εγκριθούν όταν υποβληθούν στο διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος, ανέφεραν οι πηγές στο Yahoo Sports.

Ένα από τα λίγα θέματα του πάγκου αφορά στους παίκτες που παραμένουν όρθιοι κατά μεγάλα διαστήματα αντί να κάθονται στις θέσεις τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι οπαδοί που κάθονται πίσω από τους πάγκους των ομάδων, συνήθως σε ακριβά καθίσματα, έχουν παραπονεθεί ότι παρεμποδίζεται η θέα τους για το παιχνίδι.

Η επιτροπή εξετάζει αυστηρότερες ποινές για τους παίκτες που δεν μπορούν να μείνουν καθισμένοι, σύμφωνα με την έκθεση. Οι παραβιάσεις του πάγκου οδήγησαν σε πρόστιμα ύψους 175.000 δολαρίων εναντίον των Ντάλας Μάβερικς κατά τη διάρκεια των playoffs της περασμένης σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments