Ελλάδα

Δίκη Λιγνάδη: Η ώρα της κρίσης – Σήμερα η απόφαση

Δίκη Λιγνάδη: Η ώρα της κρίσης – Σήμερα η απόφαση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, άρχισε στις 11 Φεβρουαρίου και συνολικά μέχρι και σήμερα έχουν γίνει μέσα σε κλίμα έντασης, 30 συνεδριάσεις

Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, μετά από πολύμηνη συνεδρίαση, στην πολύκροτη δίκη του σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμών, τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, άρχισε στις 11 Φεβρουαρίου 2022 και συνολικά μέχρι και σήμερα το δικαστήριο έχει πραγματοποιήσει 30 συνεδριάσεις, μέσα σε ένα κλίμα, εντάσεων, λεκτικών αντεγκλήσεων και υψηλών τόνων ανάμεσα στους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Από τη μία, οι τρεις εκ των τεσσάρων ανδρών που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι βιάστηκαν από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, από την άλλη ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται σθεναρά την τέλεση οποιασδήποτε πράξης σεξουαλικής κακοποίησης και κάνει λόγο για σκευωρία από την ημέρα της απολογίας του στην ανακρίτρια τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της θυελλώδους ακροαματικής διαδικασίας πολλές φορές ανέβηκαν οι τόνοι, ιδίως κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των τριών, ενηλίκων σήμερα, ανδρών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν από τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν συμπληρώσουν τα 18 έτη.

Το γεγονός ότι υπήρξαν από την πλευρά των μαρτύρων κατηγορίας αλλαγές στις ημερομηνίες που φέρεται να τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες πράξεις προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του ηθοποιού, που πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία των καταγγελλόντων. Από την άλλη, οι νεαροί που κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη επέμειναν κατά τη διάρκεια της εξαντλητικής τους εξέτασης από το δικαστήριο πως υπήρξαν θύματα βιασμού από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η εισαγγελική πρόταση

Η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ήταν να κριθεί ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για τους τρεις εκ των τεσσάρων βιασμών για τους οποίους κατηγορείται. Ο εισαγγελικός λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τρεις καταγγέλλοντες έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον σκηνοθέτη.

Σε ό,τι αφορά τις διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις των καταγγελλόντων αναφορικά με τους χρόνους και άλλες λεπτομέρειες των περιστατικών, ο εισαγγελέας εξήγησε ότι είναι αποδεκτό να υπάρχουν αποκλίσεις λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει μεσολαβήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments