Διεθνή

Ουκρανία: Καμία εκχώρηση εδαφών στην Ρωσία

Ουκρανία: Καμία εκχώρηση εδαφών στην Ρωσία
Ουκρανία: Ταυτόχρονα, η Ουκρανία βάζει τέλος και στην πρόταση του πολύπειρου Αμερικανού διπλωμάτη Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Ο στόχος της Ουκρανίας σε αυτόν τον πόλεμο… είναι να απελευθερώσει τα εδάφη μας, να αποκαταστήσει την εδαφική μας ακεραιότητα και την πλήρη κυριαρχία στην ανατολική και νότια Ουκρανία», υποστήριξε ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κοτλέμπα, ο οποίος συμπλήρωσε: «Αυτό είναι το τελικό σημείο της διαπραγματευτικής μας θέσης».

Με αυτόν τον διαυγή τρόπο, ο υπουργός εξωτερικών της βαλλόμενης χώρας θέλησε να θέσει οριστικά τέρμα στα ποικίλα σενάρια που διακινούνται σε διεθνείς οργανισμούς και σε δημοσιογραφικά γραφεία, με βάση τα οποία η Ουκρανία συζητεί το ενδεχόμενο εκχώρησης ορισμένων τμημάτων της εδαφικής επικράτειάς της στη Ρωσική Ομοσπονδία ως αντάλλαγμα για τη διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού.

Ταυτόχρονα, η Ουκρανία βάζει τέλος και στην πρόταση του πολύπειρου Αμερικανού διπλωμάτη Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, τον περασμένο Μάιο, ο Κίσινγκερ προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση να μην επιδιώξουν μία ντροπιαστική ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να επιδεινώσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ευρώπης.

Επίσης, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ αντιτίθεται, με αυτήν τη δήλωση, και σε πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επίσης είχε τονίσει, τον περασμένο μόλις μήνα, ότι η Ουκρανία θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει διάλογο με την Ρωσία, προκειμένου να αποφευχθεί ο εξευτελισμός της.

Η Ουκρανία, πάντως, τάσσεται υπέρ της έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την Ρωσία, έχοντας όμως αποκλείσει το ενδεχόμενο της εκχώρησης εδαφών στο Κρεμλίνο.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν (ειρηνευτικές) συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας λόγω της θέσης της Ρωσίας και της συνεχιζόμενης επιθετικότητάς της εναντίον της χώρας μας», τόνισε επ’ αυτού ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments