Διεθνή

Ουκρανία: Τέλος στις διπλωματικές σχέσεις με την Β. Κορέα

Ουκρανία: Τέλος στις διπλωματικές σχέσεις με την Β. Κορέα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τερμάτισε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Βόρεια Κορέα η Ουκρανία, μετά την αναγνώριση του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητα κράτη

Τερμάτισε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Βόρεια Κορέα η Ουκρανία, μετά την αναγνώριση του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητα κράτη.

Με την απόφασή της αυτή, η Βόρεια Κορέα γίνεται η τρίτη κατά σειρά χώρα που προβαίνει στην αναγνώριση αυτή, μετά την Ρωσική Ομοσπονδία και την Συρία.

«Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Σιν Χονγκ-τσολ παρουσίασε ένα έγγραφο σχετικά με την απόφαση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στην πρέσβη της ΛΔΔ Όλγα Μακέγιεβα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας.

Άμεση υπήρξε η απάντηση εκ μέρους του υπουργείου εξωτερικών της Ουκρανίας, το οποίο αντιμετωπίζει αυτήν την απόφαση ως προσπάθεια της Πιονγκγιάνγκ να υπονομεύσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Αυτό που είναι ευρύτερα ανησυχητικό, είναι ότι αρχίζει να διαμορφώνεται ένας «άξονας απολυταρχισμού» στα ανατολικά της Ευρώπης. Σε αυτόν φαίνεται ότι μετέχουν – ανεπίσημα, τουλάχιστον – η δικτατορία του Βλαντιμίρ Πούτιν, το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας και, πλέον, η Βόρεια Κορέα, στην οποία οι πολιτικές ελευθερίες είναι μηδενικές. 

Μια εξεταστική επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 2014 εκτιμά ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτικοί αντίπαλοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε στρατόπεδα τα τελευταία 50 χρόνια, κάτι που η επιτροπή αποκαλεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ότι 80.000 έως 120.000 πολιτικοί κρατούμενοι κρατούνται στα στρατόπεδα μέχρι σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments