Διεθνή

Ρωσία: Δεν εγγυάται την ομαλή λειτουργία του Nord Stream 1

Ρωσία: Δεν εγγυάται την ομαλή λειτουργία του Nord Stream 1

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Gazprom δεν αναλαμβάνει να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση διασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία του Nord Stream 1, ο οποίος εξυπηρετεί την Ευρώπη

Η Gazprom δεν αναλαμβάνει να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση διασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία του Nord Stream 1, ο οποίος εξυπηρετεί την Ευρώπη.

Η δήλωση του ρωσικού «γίγαντα» φυσικού αερίου ακολούθησε αναφορές σχετικά με την απόφαση των καναδικών αρχών να επιτρέψουν τη μετακίνηση τουρμπίνων για τον σταθμό συμπίεσης Portovaya από την επικράτειά του, καθώς και αναφορές ότι ένα εργοστάσιο στον Καναδά θα συνεχίσει να επισκευάζει τουρμπίνες από την Portovaya στο μέλλον.

Ο αγωγός Nord Stream 1 τέθηκε σε λειτουργία το 2011. Αντλούσε 59,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου το 2021. Στο έργο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Gazprom και Engie.

Ο αγωγός λειτουργεί τώρα με δυναμικότητα που κυμαίνεται στο 40%, επειδή ένας από τους στρόβιλους του αγωγού δεν έχει επιστρέψει από γενική επισκευή στο εργοστάσιο στο Μόντρεαλ λόγω των καναδικών κυρώσεων. Στο σταθμό συμπίεσης Portovaya, ο οποίος είναι ο σταθμός εκκίνησης συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, έχει λήξει ο χρόνος μεταξύ των γενικών επισκευών πριν από τη μεγάλη συντήρηση και τις επισκευές άλλων κινητήρων.

Η Γερμανία, από την πλευρά της, δεν θέλησε να λάβει θέση αναφορικά με την ανακοίνωση της Gazprom, με βάση την οποία δεν διαθέτει έγγραφα που να δείχνουν πως η Siemens πήρε άδεια να φέρει από τον Καναδά μια τουρμπίνα αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments