Πολιτική

Real FM: Οι ανακοινώσεις των κομμάτων για την εμπρηστική επίθεση

Real FM: Οι ανακοινώσεις των κομμάτων για την εμπρηστική επίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Real FM: Με ανακοινώσεις τους τόσο η Νέα Δημοκρατία μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση στον Real Fm

Με ανακοινώσεις τους τόσο η Νέα Δημοκρατία μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση στον Real Fm τα ξημερώματα της Τετάρτης. Παράλληλα και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης εξέδωσε ανακοίνωση.

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Είναι μια επίθεση που αξίζει την αυτονόητη καταδίκη όλων μας. Είναι μια επίθεση στην ελευθεροτυπία. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν έχουμε τραυματισμούς» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1  για την επίθεση στον Real FM.  «Να εκφράσουμε εκτός από την καταδίκη μας και τη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και τη βεβαιότητά μας ότι θα συνεχίσουν με την ίδια ποιότητα, με το ίδιο πείσμα, με το ίδιο πάθος να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «η ελεύθερη δημοσιογραφία, η ελευθεροτυπία, η πολυφωνία, ο πλουραλισμός είναι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας και γύρω από αυτό πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και να διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «και οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους σε ό, τι αφορά τους ενόχους, σε όλους όσοι φαντάζονται ότι μπορούν μέσα από τραμπουκισμούς και τέτοιου είδους άνανδρες ενέργειες να φοβίσουν, να πανικοβάλουν και να τρομοκρατήσουν ελεύθερες, δημιουργικές και δημοκρατικές φωνές».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία. Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραιβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η ανακοίνωση του Τάσου Γαϊτάνη

Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real . Οι πράξεις μίσους που στόχο έχουν την ελεύθερη έκφραση, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και τη Δημοκρατία μας. Είμαστε σταθερά ενάντια στην τρομοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments