Διεθνή

ΗΠΑ: Συνολικά 44 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από πλημμύρα στη Βιρτζίνια

ΗΠΑ: Συνολικά 44 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από πλημμύρα στη Βιρτζίνια

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, Hardwood Paroxysm

ΗΠΑ: Πάνω από 40 άνθρωποι αναφέρθηκε χθες Τετάρτη [13/7] από οικείους τους πως αγνοούνται μετά την πλημμύρα που έπληξε κοινότητα που βρέχεται από ποταμό στα Απαλάχια όρη, στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια

Πάνω από 40 άνθρωποι αναφέρθηκε χθες Τετάρτη [13/7] από οικείους τους πως αγνοούνται μετά την πλημμύρα που έπληξε κοινότητα που βρέχεται από ποταμό στα Απαλάχια όρη, στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κάπου 18 ομάδες έρευνας και διάσωσης, ορισμένες από τις οποίες συμπεριλαμβάνουν δύτες, στάλθηκαν στην περιοχή της Γουάιτγουντ, νωρίτερα, ανέφερε ο Έρικ Μπρίντινγκ, αξιωματικός της αστυνομίας στην κομητεία Μπιουκάναν.

Πάνω από 100 σπίτια στην περιοχή έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δρόμοι πλημμύρισαν και γέφυρες παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις λάσπης, είπε αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρίντινγκ, δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι ή σοβαροί μέχρι στιγμής και οι 44 άνθρωποι που αναφέρθηκε πως αγνοούνται από συγγενείς τους μπορεί να είναι καλά. Επίσημα, πρόσθεσε, δεν θεωρούνται ακόμη «αγνοούμενοι» από τις αρχές, μπορεί απλά να μην έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους λόγω του ότι τα ακραία φαινόμενα διέκοψαν το δίκτυο τηλεφωνίας και την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της περιοχής.

Ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκλεν Γιάνγκιν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια, για να επισπευστεί η χορήγηση βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

ΗΠΑ: 10χρονη έγκυος μετά από βιασμό, ταξίδεψε για να κάνει έκτρωση

Η υπόθεση προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος για μια ακόμα φορά στηλίτευσε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσεις. Μία απίστευτη όσο και ανατριχιαστική ιστορία αποκαλύπτεται στις ΗΠΑ κι έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, προκαλώντας ακόμα και την παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ένα 10χρονο κορίτσι, θύμα βιασμού, έμεινε έγκυος και έπρεπε να ταξιδέψει – συνεχίζοντας το μαρτύριό του, σε άλλη πολιτεία για άμβλωση μετά την εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που τις απαγόρευσε. Εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια έχασαν ένα μακροχρόνιο συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Σε μια ομιλία της την περασμένη Παρασκευή που καταδίκασε αυτή την απόφαση, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έκανε μια αναφορά για την υπόθεση του παιδιού, λέγοντας θυμωμένος: “Φανταστείτε να είστε αυτό το κοριτσάκι!” Ώρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι νομοθέτες στο Οχάιο απαγόρευσαν τις αμβλώσεις μετά από έξι εβδομάδες, χωρίς εξαιρέσεις για θύματα βιασμού ή αιμομιξίας.

Το παιδί ήταν έξι εβδομάδων και τριών ημερών έγκυος, σύμφωνα με την εφημερίδα Indianapolis Star.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments