Διεθνή

Τουρκία: Έτοιμη να «επιστρατεύσει» και τον αλιευτικό στόλο της

Τουρκία: Έτοιμη να «επιστρατεύσει» και τον αλιευτικό στόλο της

Πηγή Φωτογραφίας: dimokratiki.gr

Τουρκία: Στην πάση θυσία τροφοδότηση της έντασης και των προκλήσεων εντάσσεται ακόμη και η κυνική χρήση του αλιευτικού στόλου  από την Τουρκία

Στην πάση θυσία τροφοδότηση της έντασης και των προκλήσεων εντάσσεται ακόμη και η κυνική χρήση του αλιευτικού στόλου  από την Τουρκία, η οποία φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό στην περιοχή της Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται η δημιουργία «θερμού επεισοδίου» ανάμεσα σε Έλληνες αλιείς και σε τουρκικά αλιευτικά εντός των χωρικών υδάτων μας, γεγονός, που, αν συμβεί, θα προκαλέσει μοιραία τη σύλληψη των Τούρκων, ενώ ως επικρατέστερη περιοχή για να συμβεί ένα τέτοιο επεισόδιο η βραχονησίδα Ζουράφα.

Η βραχονησίδα αυτή βρίσκεται στον Νομό Έβρου και, ειδικότερα, σε κοντινή απόσταση ανατολικά της Σαμοθράκης και βορείως της Ίμβρου.

Έτσι, Ο Παναγιώτης Καραβέτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αλιέων Αλεξανδρούπολης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Xronos 87.5  δήλωσε:  «Uα χτυπήσω το “καμπανάκι” προς την Πολιτεία για τις παραβιάσεις από τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη, δυστυχώς ακολουθείται μια πολιτική αποτροπής που δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής. Όλο και περισσότερο η παράνομη αλιεία από τα τουρκικά αλιευτικά επιδεινώνουν την κατάσταση, γιατί βλέπουν και οι υπόλοιποι αλιείς ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις».

Συμπλήρωσε, καταλήγοντας: «Πρέπει να συλληφθεί το σκάφος που παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και αλιεύει παράνομα. Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις και ως χώρα θα πρέπει άμεσα να σταματήσουμε την παράνομη αλιεία»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments