Focus

Ο Νορβηγός Gustav Magnar Witzøe που έγινε δισεκατομμυριούχος από τον σολωμό

Ο Νορβηγός Gustav Magnar Witzøe που έγινε δισεκατομμυριούχος από τον σολωμό

Πηγή Φωτογραφίας: Wealthy Peeps

Gustav Magnar Witzøe: Μοντέλο και δισεκατομμυριούχος

Η επιχείρηση εκτροφής σολομού που ανήκει στον Gustav Magnar Witzøe πέτυχε δυνατά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας την τιμή της μετοχής της και αυξάνοντας τον πλούτο του τρίτου νεότερου δισεκατομμυριούχου στον κόσμο σε ηλικία 25 ετών. Ο Witzøe ελέγχει πάνω από το 52% ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σολομού εκτροφής – SalMar, μέσω της ιδιοκτησίας του κατά 97% του μετόχου της SalMar Kverva.

View this post on Instagram

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Η SalMar έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, επιτυγχάνοντας αύξηση εσόδων και εξοικονόμηση κόστους, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεσή της την Παρασκευή. Τα έσοδα τρίτου τριμήνου της SalMar για το 2022 ανέρχονται σε περίπου 213 εκατομμύρια δολάρια από λίγο πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα λειτουργικά κέρδη για τη Salmar ανήλθαν σε περίπου 111 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο σε σύγκριση με περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος είναι επίσης μοντέλο και πρόσφατα έχει επενδύσει στη νορβηγική startup κοινωνικής δικτύωσης Gobi.

Συμπωματικά ή όχι, στα 19 του ο Gustav Magnar φέρεται να εξέτισε ποινή φυλάκισης διάρκειας δυο εβδομάδων, έχοντας συλληφθεί να οδηγεί το αυτοκίνητο του με ταχύτητα 180 χλμ/ώρα σε οδική ζώνη όπου το επιτρεπόμενο όριο δεν ξεπερνούσε τα 60 χλμ/ώρα.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται από αρκετά ξένα media, αν και υπάρχει μια διαφοροποίηση ως προς το… μέγεθος της παράβασης, καθώς άλλοι τον «κατηγορούν» ότι έτρεχε με 116 χλμ/ώρα. Άλλες αναφορές τον εμφάνιζαν να έχει αποφύγει την καταβολή ενός υψηλού ποσού από φόρους …μελλοντικής κληρονομιάς, υπόθεση που συσχετίσθηκε και με την δωρεά μεριδίου της Salmar από τον πατέρα προς τον γιο. Αυτό, ωστόσο, φαίνεται να συνέβη προσωρινά, διότι τελικώς ο δεύτερος πλήρωσε τον αναλογούντα «λογαριασμό» προς την εφορία…

Ο Gustav Magnar Witzøe θεωρείται πολύ δημοφιλής και μετρά μεγάλο αριθμό από ακόλουθους στα social media. Ειδικότερα στο Instagram ανήκει στους… big stars, με πάνω από 100.000 followers.

Του αρέσουν τα ταξίδια και λατρεύει τα σκυλιά. Έστω και αν τον πίεσε η ιδιότητα του μεγαλομετόχου στην Salmar νιώθει «πολύ κοντά» με την μητέρα του και τον πατέρα του κι απόδειξη ότι έχει «χτυπήσει» ένα tattoo που εικονίζει τους γονείς του. Μια ζωή που –γενικά- κυλάει «σαν παραμύθι», πλην μιας δυσάρεστης παρένθεσης…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments