Διεθνή

Ρωσία: Εμποδίζει σε ξένες τράπεζες την έξοδο από τη χώρα

Ρωσία: Εμποδίζει σε ξένες τράπεζες την έξοδο από τη χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι ξένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αποχωρήσουν από τη Ρωσία όσο οι θυγατρικές των ρωσικών τραπεζών στερούνται της ευκαιρίας να λειτουργούν σωστά στο εξωτερικό, με βάση όσα τόνισε ο αν. Υπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Οι ξένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αποχωρήσουν από τη Ρωσία όσο οι θυγατρικές των ρωσικών τραπεζών στερούνται της ευκαιρίας να λειτουργούν σωστά στο εξωτερικό, με βάση όσα τόνισε ο αν. Υπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Οι κρατικές τράπεζές μας, οι οποίες υπόκεινται σε κυρώσεις και γενικά οι τράπεζές μας που υπόκεινται σε κυρώσεις, είχαν αρκετά μεγάλα προβλήματα με την αποσυμφόρηση στις τράπεζές τους, που βρίσκονται στο εξωτερικό. Συζητήσαμε στην υποεπιτροπή μας ότι τώρα, έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση, δεν θα δώσουμε άδεια να πουλήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία ξένων τραπεζών στη Ρωσία. Εάν ληφθούν [αιτήματα], θα τα απορρίψω!», είπε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Μοϊσέγιεφ.

«Μιλάμε για τις θυγατρικές τράπεζες ξένων τραπεζών. Όλοι γνωρίζουν τα ονόματά τους. Αποδεικνύεται ότι τις αφήνουμε κανονικά – η Rosbank και άλλες παρόμοιες -, ενώ οι δικές μας δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εκεί», συμπλήρωσε ο Μοϊσέγιεφ.

Με την απόφαση αυτή είναι προφανές ότι το Κρεμλίνο θέλει να κλείσει την πόρτα και να ξεκόψει με βασικές αρχές του τραπεζικού φιλελευθερισμού, όπως αυτές ισχύον στον σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Η οικονομική σκλήρυνση του καθεστώτος Πούτιν ακολουθεί λοιπόν την οριστική απομάκρυνσή του από τον πολιτικό φιλελευθερισμό. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments