Focus

Ο Μπιλ Γκέιτς από την 4 θέση στην λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους της γη κατεβαίνει στην 7

Ο Μπιλ Γκέιτς από την 4 θέση στην λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους της γη κατεβαίνει στην 7

Πηγή Φωτογραφίας: The Seattle Times- AP News

Η περιουσία του Γκέιτς αποτιμάται στα 114 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Index

Ο πλούτος του συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, θα μπορούσε να μειωθεί κατά περίπου ένα έκτο αφού ανακοίνωσε ότι θα κάνει δωρεά 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο φιλανθρωπικό του ταμείο. Ο Γκέιτς είπε ότι θα κάνει τη δωρεά στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το φιλανθρωπικό ταμείο που ίδρυσαν ο ίδιος και η πρώην σύζυγός του, Melinda French Gates, το 2000, καθώς επανέλαβε τη φιλοδοξία του να δώσει όλη του την περιουσία. Ο Γκέιτς και η πρώην σύζυγός του υποσχέθηκαν προηγουμένως να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους στο ίδρυμα που στοχεύει στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, της ισότητας των φύλων και της εκπαίδευσης.

«Θα μετακινηθώ προς τα κάτω και τελικά θα βγω από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου», έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog την Τετάρτη, στην οποία περιέγραψε ότι έδωσε τα χρήματα χωρίς καμία δυσκολία.Επί του παρόντος, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η τελευταία του δωρεά θα μπορούσε να δει την κατάταξή του να πέσει στην έβδομη θέση. Σύμφωνα με το Forbes, ο Gates έχει εκτιμώμενο πλούτο 129 δισεκατομμυρία δολάρια, ο οποίος είναι κυρίως συνδεδεμένος σε μετοχές της Microsoft. Ο δείκτης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg καταγράφει την περιουσία του λιγότερο, στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπάφετ έχει επίσης δεσμευτεί να δώσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του

Ο Γκέιτς έγραψε στην ανάρτησή του στο blog του ότι είχε «την υποχρέωση να επιστρέψει τους πόρους στην κοινωνία με τρόπους που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη βελτίωση της ζωής», καθώς περιέγραψε πώς η δωρεά του θα βοηθούσε το ίδρυμα να πετύχει τον στόχο του να ξοδεύει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2026.

Αυτή είναι μια αύξηση από τα περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδευε το ίδρυμα ετησίως πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δαπάνησε επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του COVID, ενώ έχουν δεσμευτεί 500 εκατομμύρια δολάρια αλλά δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί.

Η δωρεά των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε ο Γκέιτς ανεβάζει τη δωρεά του ιδρύματος σε περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον περασμένο μήνα, το επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Warren Buffett, επί του παρόντος ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έδωσε ένα ετήσιο δώρο 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπάφετ έχει επίσης δεσμευτεί να δώσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments