Διεθνή

Ρωσία: Ελλείψεις τηγανιτής πατάτας για τα ρωσικά πρώην McDonald’s – Αρνούνται παραδόσεις οι προμηθευτές

Ρωσία: Ελλείψεις τηγανιτής πατάτας για τα ρωσικά πρώην McDonald’s – Αρνούνται παραδόσεις οι προμηθευτές

Πηγή Φωτογραφίας: euractiv

Οι προμηθευτές αρνούνται παραδόσεις στη Ρωσία, λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί με τον επικεφαλής της εταιρίας να προειδοποιεί οι προσπάθειες για αύξηση της εγχώριας επεξεργασίας είναι γεμάτες δυσκολίες

Προβλήματα και ελλείψεις σε τηγανιτές πατάτες ομολογεί ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται τώρα την πρώην αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s Corp στη Ρωσία, καθώς οι προμηθευτές αρνούνται παραδόσεις στη χώρα και προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες για αύξηση της εγχώριας επεξεργασίας είναι γεμάτες δυσκολίες.

Η McDonald’s παραιτήθηκε από τη Ρωσία μετά από μια αντίδραση της Δύσης κατά της στρατιωτικής εκστρατείας της στην Ουκρανία, η οποία περιελάμβανε ένα μπαράζ οικονομικών κυρώσεων, και πούλησε όλα τα εστιατόρια που είχε σε έναν τοπικό κάτοχο άδειας τον Μάιο.

Τα εστιατόρια άρχισαν να ανοίγουν με το νέο όνομα Vkusno & tochka, ή «Νόστιμο και τέλος», στις 12 Ιουνίου. Ο διευθύνων σύμβουλος Oleg Paroev είπε στο Reuters ότι η αλυσίδα είχε πουλήσει σχεδόν 120.000 μπέργκερ την ημέρα των εγκαινίων.

Η νέα ιδιοκτησία ήθελε να τονίσει ότι τα υψηλά πρότυπα ποιότητας θα διατηρηθούν ή ακόμη και θα βελτιωθούν, και ότι οι καταναλωτές δεν θα παρατηρούσαν μεγάλη διαφορά. Έκτοτε αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι αντιμετωπίζει έλλειψη πατατών μέχρι το φθινόπωρο, κατηγορώντας την κακή σοδειά στη Ρωσία και τα δεινά της αλυσίδας εφοδιασμού.

«Αυτό που συνέβη τώρα είναι ότι λόγω γνωστών γεγονότων πολλές ξένες εταιρείες, θα έλεγα ακόμη και όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί πατατών, αρνήθηκαν να παραδώσουν αυτό το προϊόν στη Ρωσία», είπε ο Paroev στο επιχειρηματικό κανάλι RBC TV.

Ο Paroev είπε ότι τα εργοστάσια τόσο σε “φιλικές” και “μη φιλικές” χώρες που παράγουν πατάτες ανήκουν σε πέντε ή έξι μεγάλες εταιρείες, των οποίων τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται σε μη φιλικά έθνη και οι οποίες ως εκ τούτου αρνήθηκαν να προμηθεύσουν τη Ρωσία.

Η Μόσχα θεωρεί τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία ως «μη φιλικές».

Ο Paroev είπε ότι υπήρχε έλλειψη στη σοδειά της Ρωσίας φέτος των ειδικών πατατών που απαιτούνται για τηγανητές πατάτες και ότι μπορεί να προκύψουν άλλα ζητήματα, με λίγες μόνο επιχειρήσεις που μπορούν να μεταποιήσουν πατάτες για τηγανητές πατάτες στη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments