Διεθνή

Deutsche Welle: Ιταλία, μια χώρα στο έλεος της ζέστης και των καταστροφών

Deutsche Welle: Ιταλία, μια χώρα στο έλεος της ζέστης και των καταστροφών

Πηγή Φωτογραφίας: bioprepwatch

Οι θερμοκρασίες στην Ιταλία έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα, ενώ από την Τρίτη το βράδυ θα αρχίσει νέο, ισχυρότατο κύμα καύσωνα, διάρκειας περίπου 10 ημερών

Η γειτονική χώρα, με την μακραίωνη ιστορία και τον αμύθητο πολιτισμικό πλούτο, δεν φημιζόταν ούτε για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της, ούτε για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές.

Οι Ιταλοί συνήθιζαν να επιδίδονται, μάλιστα, στον εσωτερικό τουρισμό, με τις πόλεις και τα γραφικά χωριά του ιταλικού βορρά να έχουν την τιμητική τους, τη θερινή περίοδο.

Αυτά, όμως, αποτελούν παρελθόν, με τις θερμοκρασίες στην Ιταλία να αρχίσουν να ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα. Έτσι, στον Νότο μέχρι τη Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς. Από την Τρίτη το βράδυ θα αρχίσει νέο, ισχυρότατο κύμα καύσωνα, το οποίο προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου δέκα ημέρες. Στη Σικελία, τη Σαρδηνία και στην περιφέρεια του Μπάρι το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 43 βαθμούς. Θα ενταθεί, φυσικά, το φαινόμενο της λειψυδρίας και της ξηρασίας. Ήδη χθες στο Κάρπι, έξω από τη Μπολόνια, σημειώθηκε ρεκόρ για την περιοχή, με 42 βαθμούς, ενώ στο Μιλάνο καταγράφηκαν 39 βαθμοί.

Είναι το μόνο καλοκαίρι τα τελευταία 30 χρόνια, εδώ στην Ιταλία, που η αφόρητη ζέστη πλήττει σχεδόν αδιάκοπα όλη τη χώρα. Στο μεταξύ, ο ατέλειωτος καύσωνας ευνοεί και το ξέσπασμα των πυρκαγιών. Τον τελευταίο μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης καταγράφηκαν πέντε πυρκαγιές, η τελευταία μάλιστα σε αρχαιολογικό πάρκο μέσα στην πόλη, που έφτασε σε λίγα μέτρα απόσταση από τις πολυκατοικίες.

Πλέον, κινδυνεύει και το καταπράσινο Νότιο Τιρόλο.

Συγκεκριμένα, από την αρχή του καλοκαιριού έως σήμερα, ξέσπασαν και 40 πυρκαγιές στην βόρεια περιοχή Άνω Αδίγη ή Νότιο Τιρόλο, στα σύνορα με την Αυστρία. Ο μέσος όρος των προηγούμενων ετών, την ίδια χρονική περίοδο, δεν ξεπερνούσε τις 20. Η τελευταία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Πράτο Άλο Στέλβιο και, σύμφωνα με τους ειδικούς, κύριο ρόλο έπαιξε η πρωτοφανής ξηρασία. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες εμπρηστών και ανεύθυνων πολιτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments