Διεθνή

Ινδία: Πάνω από 2 δις εμβολιασμοί με τα κρούσματα να καταγράφουν ρεκόρ τετραμήνου

Ινδία: Πάνω από 2 δις εμβολιασμοί με τα κρούσματα να καταγράφουν ρεκόρ τετραμήνου

Πηγή Φωτογραφίας: euractiv

Η χώρα των 1,35 δισεκατομμυρίων κατοίκων έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID και τα διεθνή ταξίδια έχουν ανακάμψει δυναμικά

Οι εμβολιασμοί της ινδικής κυβέρνησης για τον COVID-19 έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια την Κυριακή, με αναμνηστικές δόσεις σε εξέλιξη για όλους τους ενήλικες, καθώς οι ημερήσιες λοιμώξεις έφτασαν στο υψηλό τεσσάρων μηνών, έδειξαν επίσημα στοιχεία.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξήρε το ορόσημο του εμβολιασμού, γιορτάζοντας τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εκστρατεία εμβολιασμού στον κόσμο, η οποία ξεκίνησε πέρυσι.

“Η Ινδία δημιουργεί ξανά ιστορία!” είπε ο Μόντι σε ένα tweet. Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε κατηγορίες από την αντιπολίτευση για κακή διαχείριση της πανδημίας που οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι σκότωσε εκατομμύρια. Η κυβέρνηση απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν τον απολογισμό των θανάτων από τον κορωνοϊό σε 525.709, με 49 θανάτους να καταγράφονται τη νύχτα.

Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 20.528 το τελευταίο 24ωρο, το υψηλότερο από τις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Reuters.

Η χώρα των 1,35 δισεκατομμυρίων κατοίκων έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID και τα διεθνή ταξίδια έχουν ανακάμψει δυναμικά.

Περίπου το 80% των εμβολιασμών ήταν το εμβόλιο AstraZeneca που κατασκευάστηκε εγχώρια, και ονομάζεται Covishield. Άλλα περιλαμβάνουν τα εγχώρια αναπτυγμένα Covaxin και Corbevax και το ρωσικό Sputnik V.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επιταχύνει την εκστρατεία ενίσχυσης της για να αποτρέψει την εξάπλωση των λοιμώξεων, που εμφανίζουν αύξηση στις ανατολικές πολιτείες Assam, Δυτική Βεγγάλη και Karnataka στο νότο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments