Ελλάδα

Μαριόλης: Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη «Κένταυρος»

Μαριόλης: Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη «Κένταυρος»
Η νέα παραλλαγή “Κένταυρος”, είναι εξαιρετικά μολυσματική, συγκριτικά με το στέλεχος της Όμικρον 5, της χειρότερης παραλλαγής που είχαμε έως σήμερα, σημείωσε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Προς την κορύφωσή της βρίσκεται η ανοδική πορεία της πανδημίας, με το διάστημα να έχει οριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα και με το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρο Μαριόλη.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, η παραλλαγή που έχει επικρατήσει, ξάφνιασε, και δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων με κορωνοϊό.

Ο κ Μαριόλης μιλώντας στην ΕΡΤ,  τόνισε πως αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται ο ιός. “Τα κρούσματα φαίνεται ωστόσο να έχουν, ευτυχώς, μικρό αποτύπωμα σε νοσηλείες σε ΜΕΘ και σε θανάτους” σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Όσο εξαπλώνεται ένας ιός τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχει να μεταλλαχθεί. Βλέπουμε για την καινούργια παραλλαγή ονόματι “Κένταυρος”, ότι είναι εξαιρετικά μολυσματική, συγκριτικά με το στέλεχος της Όμικρον 5, της χειρότερης παραλλαγής που είχαμε έως σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριόλης.

«Αυτή τη στιγμή η Όμικρον 5 είναι τόσο μεταδοτική (…) Θα συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο για τους άνω των 60 ετών, τους προφυλάσσει. Το testing δεν είναι τόσο εκτεταμένο, είναι ένα μέτρο που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι», τόνισε.

«Έχουμε τεράστια “όπλα”. Τα υπάρχοντα εμβόλια. Εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Δείτε τι είπε ο κ.Μαριόλης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments