Ελλάδα

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου Πάτρα: Δεν είχε την ευκαιρία να τον δει γιατρός

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου Πάτρα: Δεν είχε την ευκαιρία να τον δει γιατρός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Αν ένας άνθρωπος βρεθεί σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση πρέπει να γίνει από γιατρό, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Την γενικότερη άποψη που εκφράστηκε με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα έξω από το νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”, ότι δεν εφημέρευε, άρα ήταν “κλειστό” απέρριψε ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι βάσει της προκαταρκτικής έρευνας διατάχθηκε ΕΔΕ, και ξεκαθάρισε ότι η άποψη ότι όταν ένα νοσοκομείο δεν εφημερεύει είναι «κλειστό» δεν ισχύει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία στη χώρα».

Όπως εξήγησε, αν ένας άνθρωπος βρεθεί σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση πρέπει να γίνει από γιατρό. «Άπαξ και ένα περιστατικό πάει σε κάποιο νοσοκομείο, είναι περιστατικό του νοσοκομείου και οφείλουν να το διαχειριστούν.»

«Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός. Εάν τον είχε δει ακόμα και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια»σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Μάλιστα όπως ανέφερε, πριν από τον 49χρονο, εφαρμόστηκε σωστά το πρωτόκολλο, όταν πήγε ένας ασθενής και η ίδια νοσηλεύτρια κάλεσε τον γιατρό για διάγνωση και τον έστειλαν στο νοσοκομείο που εφημέρευε.

Τον 49χρονο δεν τον είδε γιατρός και η εκτίμηση έγινε από τη νοσηλεύτρια, που σε εκείνη την περίπτωση δεν εφάρμοσε το πρωτόκολλο όπως προηγουμένως.

Σχετικά με το να τεθούν κάποιοι εργαζόμενοι σε αργία, ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει το πειθαρχικό όργανο που κάνει τον έλεγχο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments