Ελλάδα

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου “Η φωτιά έχει μπει σε σπίτια στο Ντράφι”

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου “Η φωτιά έχει μπει σε σπίτια στο Ντράφι”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε νωρίτερα στο Βαγιάτι Πεντέλι με την φωτιά να έχει μπει ήδη στο Ντράφι φτάνοντας στα σπίτια

Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε νωρίτερα στο Βαγιάτι Πεντέλι με την φωτιά να έχει μπει ήδη στο Ντράφι φτάνοντας στα σπίτια. Το παραπάνω επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς επισημαίνοντας πως ήδη σπίτια καίγονται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, περίπου στις 18:00, κινητοποιήθηκαν 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 11 Α/Φ και 5 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π του Ε.Σ. και 1 ακόμη Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πεντέλη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι: «Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό» και συνέχισε: «Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments