Ελλάδα

Πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης: Δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη

Πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης: Δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης: Η ισχυρή πυρκαγιά, που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης έχει φτάσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και έτσι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη

Η ισχυρή πυρκαγιά, που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης έχει φτάσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και έτσι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη.

Η εστία είναι μεγάλη και καίει στα σύνορα της Πεντέλης με το Πικέρμι. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς επίσης 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ωστόσο πολύ σύντομα ενισχύθηκαν. Πλέον επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Πεντέλης

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγη ώρα οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στο  Νταού Πεντέλης, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.

viber_image_2022-07-19_18-27-58-195

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός: “Πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε. Καίει αρκετά έξω από το Ντράφι και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι τις 9 το βράδυ”.

Aπό αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments