Ελλάδα

Πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Πεντέλης

Πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Πεντέλης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης: Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγη ώρα οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγη ώρα οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός: “Πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε. Καίει αρκετά έξω από το Ντράφι και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι τις 9 το βράδυ”.

Aπό αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Είναι ακόμη ψηλά, σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments