Ελλάδα

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Εκκενώνεται το κέντρο Υγείας και τρεις οικισμοί

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Εκκενώνεται το κέντρο Υγείας και τρεις οικισμοί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Σε πύρινη λαίλαπα βρίσκεται η Σαλαμίνα, μιας και σε μέσα σε τρεις ώρες έχουν υπάρξει τρία διαφορετικά μέτωπα και έθεσε σε συναγερμό όλους τους κατοίκους της περιοχής

Σε πύρινη λαίλαπα βρίσκεται η Σαλαμίνα, μιας και σε μέσα σε τρεις ώρες έχουν υπάρξει τρία διαφορετικά μέτωπα και έθεσε σε συναγερμό όλους τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, οι αρχικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, στη συνέχεια ενισχύθηκαν.

Η φωτιά, ωστόσο, καίει πάνω από την πόλη πολύ κοντά σε σπίτια αλλά και στο Κέντρο Υγείας με αποτέλεσμα το 112 με αλλεπάλληλα μηνύματα να καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή έτσι ώστε να είναι ασφαλής.

Το πρώτο μήνυμα από το 112 στάλθηκε περίπου στις 18:40, και ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Λίγο μετά τις 19:15 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους που βρίσκονται που βρίσκονται στους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, «να μετακινηθούν τώρα προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη», λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

Στη Σαλαμίνα η απειλή από τις φλόγες είναι τριπλή, καθώς αρχικά ξέσπασε ένα μέτωπο στον λόφο Πατρίς ενώ μέσα στην επόμενη ώρα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Ανεμόμυλοι και στην περιοχή του λόφου του Θεάτρου.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενισχύθηκαν με πυροσβέστες και οχήματα που έφτασαν στη Σαλαμίνα ακτοπλοϊκώς  12 πυροσβέστες με 5 οχήματα από τον Πειραιά, ώστε να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους Πυροσβέστες στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments