Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία

Φωτιά στην Πεντέλη: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Χωρίς κανένα πρόβλημα γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους, κοντά στα σημεία που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, δηλαδή σε Πεντέλη, Παλλήνη και Πικέρμι

Χωρίς κανένα πρόβλημα γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους, κοντά στα σημεία που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, δηλαδή σε Πεντέλη, Παλλήνη και Πικέρμι, μιας και υπήρξε άμεση αποκατάσταση στων σημείων που είχε διακοπεί.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα ήταν κλειστή η λεωφόρος Μαραθώνος ανάμεσα στην Παλλήνη και το Πικέρμι και γίνονταν εκτροπές της κυκλοφορίας. Ανοιχτή είναι η Αττική Οδός και στα δύο ρεύματά της.

Έξι συμβουλές από πνευμονολόγους – Τι να προσέχετε

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αττική εξαιτίας και των πυκνών καπνών από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Πεντέλη, με συνέπεια πολίτες να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς εξέδωσε οδηγίες προς του πολίτες, συστήνοντάς τους,  να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, Μάττα Τσικρικά, μιλώντας στην ΕΡΤ,  έδωσε σχετικές οδηγίες ώστε να προστατευτούν οι πολίτες :

  • Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Δεν αποτελεί η ημέρα ευκαιρία για άθληση σε εξωτερικό περιβάλλον σε καμία περίπτωση.
  • Αν χρειάζεται μετακίνηση, να γίνεται με αυτοκίνητο, στο οποίο τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά και ο κλιματισμός να χρησιμοποιείται με την επιλογή της εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα.
  • Τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμένουν σε εσωτερικό χώρο, σε δροσερό περιβάλλον.
  • Να υπάρχει συνεχής ενυδάτωση. Αν χρειαστεί κάποιος να επιχειρήσει σε μέτωπο πυρκαγιάς, να φροντίζει να έχει πρόσβαση σε νερό. Να εφυγραίνει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του.
  • Χρήση μάσκας για την προστασία από το τοξικό μείγμα σωματιδίων και αερίων, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
  • Τα πάσχοντα από αναπνευστικά προβλήματα άτομα, να είναι σε διαρκή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους, ειδικά αν έχουν συμπτώματα βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένα πτύελα, ζάλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments