Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Τάσος Γαϊτάνης
Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Με την
Σοφία Χύτου

Τάσος Γαϊτάνης στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση από την αρχή στήριξε τους πολίτες στην ενεργειακή κρίση

Τάσος Γαϊτάνης στο pagenews.gr: Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τα ενεργειακά, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις επερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Τάσος Γαϊτάνης Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας  μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τα ενεργειακά, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις επερχόμενες εκλογές.

Τάσος Γαϊτάνης στο pagenews.gr: Για την ακρίβεια και τα ενεργειακά

“Δεν θέλω να σκεφτώ ότι θα υπάρχει ενεργειακή κρίση και το 2023 και το 2024 να σας πω την αλήθεια και είναι ακόμη πολύ μακριά και αυτές οι δύο χρονιές. Να δούμε τι έχει μέχρι τώρα το οποίο είναι και οδηγός του μέλλοντος. Η κυβέρνηση από την αρχή που ξεκίνησαν οι ενεργειακές ανατιμήσεις από το Σεπτέμβριο, είχε αρχίσει να ξεδιπλώνει ένα πέπλο προστασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 8 δισεκατομμύρια ευρώ τα μέτρα στήριξης τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 43 εκατομμύρια του κορωνοϊού. Μιλάμε μέσα σε 2 με 2μιση χρόνια σχεδόν για μέτρα στήριξης 51 δισεκατομμυρίων ευρώ ως πακέτο. Είναι το υψηλότερο πακέτο στήριξης στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους. Η κυβέρνηση έβαλε από την αρχή ως πρώτη προτεραιότητα και αυτό εξακολουθεί να κάνει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Για αυτό βλέπετε ότι άρχισαν να επιδοτούνται όταν η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος πολύ περισσότερο το χειμώνα πολύ περισσότερο χρησιμοποίησε το ρεύμα για να ζεσταθεί, αναδρομικά επιδότησε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος  έως 60% των ανατιμήσεων και έως 600 ευρώ απόλυτο ποσό και μάλιστα και τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο δόθηκαν χρήματα ως επιδότηση ενώ από τον Αύγουστο αδρανοποιείτε η ρήτρα αναπροσαρμογής…” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γαϊτάνης.

Τάσος Γαϊτάνης στο pagenews.gr: Για την τουρκική προκλητικότητα

“Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, βέβαια όταν κάποιος κάνει υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα ατύχημα. Για αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση έχει αναδείξει στα διεθνή φόρα αυτή τη συμπεριφορά της Τουρκίας, την παραβατική, την προκλητική, όλη αυτή η ιστορία με τους χάρτες και το tweet που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός για αυτό τον κατάπτυστο χάρτη που κρατούσε ο Μπαχτσελί. Όλο αυτό έχει σαν στόχο να διεθνοποιήσει την παραβατική, την εκτός διεθνούς δικαίου τακτική..” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Τάσος Γαϊτάνης στο pagenews.gr: Για το αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές

“Με την απλή αναλογική είναι εξαιρετικά δύσκολο, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς στις εκλογές της απλής αναλογικής θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Από εκεί και πέρα γιατί αυτό θα είναι η αφετηρία ενόψει των εκλογών που θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική. Εμείς πιστεύουμε ότι συμφέρον της πατρίδας είναι να έχει μια σταθερή κυβέρνηση” σημείωσε χαρακτηριστικά.