Διεθνή

Πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία: Δεκτή η παραίτηση Ντράγκι

Πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία: Δεκτή η παραίτηση Ντράγκι

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Ο Ιταλός πρόεδρος αποδέχθηκε την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και του ζήτησε να παραμείνει ως υπηρεσιακός

Δεκτή έγινε – αυτή τη φορά – η παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι από τον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Μάριο Ντράγκι είχε ανακοινώσει νωρίτερα την απόφασή του στο κοινοβούλιο, πριν κατευθυνθεί στο παλάτι Quirinale, όπου και την υπέβαλε επίσημα. «Ευχαριστώ, και η καρδιά των κεντρικών τραπεζιτών κάποιες φορές χρησιμοποιείται», είπε ο Ντράγκι συγκινημένος από τα χειροκροτήματα, κατά την ομιλία του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκανε δεκτή.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Palazzo del Quirinale τον Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου, καθηγητή Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Γερουσία, επανέλαβε την παραίτησή του και την παραίτηση της Κυβέρνησης που προήδρευσε” αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας, επισημαίνοντας ότι του ζητήθηκε να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Στην ανακοίνωση ωστόσο δεν αναφέρεται αν ο Ματαρέλα θα διαλύσει τη Βουλή ή θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο πιθανότερη ημερομηνία, βάσει των καθορισμένων από το Σύνταγμα, διαδικασιών πιθανότερη ημερομηνία είναι είτε η 25η Σεπτεμβρίου ή, πιο πιθανό, η 2α Οκτωβρίου, καθώς η πρώτη ημερομηνία συμπίπτει με την αργία της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments