Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιώργος Κουμουτσάκος
τ. Υπουργός, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και μέλος της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής

Με την
Σοφία Χύτου

Γιώργος Κουμουτσάκος στο pagenews.gr: 5 λόγοι που έδειχναν ότι το 2022 θα είναι θερμό στα ελληνοτουρκικά

Γιώργος Κουμουτσάκος στο pagenews.gr: O Γιώργος Κουμουτσάκος τ. Υπουργός, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και μέλος της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά. 

O Γιώργος Κουμουτσάκος τ. Υπουργός, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και μέλος της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά.

Γιώργος Κουμουτσάκος στο pagenews.gr: Για τα ελληνοτουρκικά

“Είναι πέντε βασικοί λόγοι που έδειχναν ότι το 2022 θα είναι θερμό και κατά σειρά σοβαρότητας ήταν 1. ότι η Τουρκία είχε καταθέσει αυτές τις επιστολές στον ΟΗΕ με τις οποίες ζητούσε επισήμως τον αφοπλισμό των ελληνικών νησιών ως προϋπόθεση μάλιστα αναγνώρισης της κυριαρχίας, δηλαδή είχε καταθέσει μια θέση στο τραπέζι του διαλόγου, ήξερε η Τουρκία ότι οδηγούσε το διάλογο σε αδιέξοδο, ότι ουδείς στην Ελλάδα καμία κυβέρνηση επρόκειτο να δεχθεί να συζητήσει ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα, όταν καταθέτεις μια θέση η οποία ξέρεις εκ των πραγμάτων ότι είναι μη αποδεκτή από την άλλη πλευρά. 2. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το 2022 είναι ένα έτος προεκλογικό και για την Ελλάδα και για την Τουρκία και για την Κύπρο και ουσιαστικά υπάρχει ένας χρονισμός εκλογών στην περιοχή μας, στις τρεις αυτές χώρες που έκανε το 2022 μια χρονιά δύσκολη σε κινήσεις καλής θέλησης και προσέγγισης και αυτό με ευθύνη της Τουρκίας. Διότι εκείνη δίνει ένα αγώνα επιβίωσης στο εσωτερικό της, διότι το 2022 δεν θα ήταν ένα έτος συνδιαλλαγής αλλά ένα έτος έντασης. Υπήρχε ακόμη ένας λόγος ότι οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων με την αγορά των Belharra και των Rafale θα οδηγούσε κάποιους Τούρκους θερμοκέφαλους μέχρι να παραδοθούν πλήρως στην ελληνική αμυντική διάταξη αυτά τα όπλα, να θεωρήσουν ότι μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες, αυτός ήταν ο τρίτος λόγος που έβλεπα ότι το 2022 θα είναι φορτισμένο. Ο τέταρτος λόγος είναι λόγω των μεταναστευτικών ροών και αυτός ήταν ένας πρόσθετος παράγων έντασης …” σημείωσε ο κ Κουμουτσάκος.

Γιώργος Κουμουτσάκος στο pagenews.gr: Για τον “χάρτη Μπαχτσελί”

“Όταν ένας χάρτης ο οποίος δείχνει ελληνική επικράτεια να μεταμορφώνεται σε τουρκική και μιλάω για τα νησιά του Νοτιανατολικού Αιγαίου αλλά και την Κρήτη και αυτός ο χάρτης ουσιαστικά παρουσιάζεται και δωρίζεται όχι σε έναν απλό βουλευτή, κάποιο καθηγητή ή δημοσιογράφο αλλά στον άνθρωπο που στηρίζεται επάνω του ο Ερντογάν, τον ακραίο εθνικιστή Μπαχτσελί αρχηγό των Γκρίζων Λύκων καταλαβαίνετε ότι αυτό το γεγονός που έχει ένα στοιχείο γραφικότητας και υπερβολής και στην αρχή πρέπει να το δει κανείς έτσι , όταν όμως ο χάρτης αυτός δωρίζεται στον συνέταιρο του Ερντογάν, όταν στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός προκαλεί να αποκηρύξει αυτό τον χάρτη της ακρότητας έναντι της χώρας μας και αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, αντιλαμβάνεστε ότι πλέον δεν είμαστε στο πεδίο και στη σφαίρα της γραφικότητας…”σημείωσε.