Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ιωάννα Γκελεστάθη
Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη Νέας Δημοκρατίας

Με την
Σοφία Χύτου

Ιωάννα Γκελεστάθη στο pagenews.gr: Η ΕΛ.ΑΣ. ενισχύθηκε τα τελευταία 3 χρόνια σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό

Ιωάννα Γκελεστάθη στο pagenews.gr: Η Ιωάννα Γκελεστάθη Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις διαφορές στον τομέα της ασφάλειας σε σχέση με το παρελθόν.

Η Ιωάννα Γκελεστάθη Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη Νέας Δημοκρατίας  μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στις διαφορές στον τομέα της ασφάλειας σε σχέση με το παρελθόν.

Ιωάννα Γκελεστάθη στο pagenews.gr: Για τις διαφορές στον τομέα της ασφάλειας σε σχέση με το παρελθόν

¨Οπωσδήποτε η Ελληνική Αστυνομία έχει ενισχυθεί τα τελευταία 3 χρόνια και σε έμψυχο δυναμικό και σε εξοπλισμό και επίσης αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι επήλθαν πολύ σοβαρές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί το αυστηρότερο ώστε η δουλειά της Αστυνομίας να μπορεί να πιάνει τόπο γιατί θυμόμαστε όλοι τα φαινόμενα με την χαλάρωση του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ που πιάναμε κάποιον σήμερα αύριο το πρωί ήταν πάλι έξω οπότε αποκαρδιωνόταν το αστυνομικό προσωπικό γιατί δεν είχε νόημα να δουλεύει. Από εκεί και ύστερα οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί στην Αστυνομία είναι τελείως διαφορετικές, επί ΣΥΡΙΖΑ το προσωπικό φοβόταν αν εμπλακεί θα μπλέξει ενώ σήμερα νιώθει ότι έχει την πλάτη του κράτους να μπορεί να δουλεύει και να νιώθει ασφάλεια ότι δεν πρόκειται να βρεθεί κατηγορούμενο αν κάνει τη δουλειά του..” σημείωσε η κ. Γκελεστάθη.

Ιωάννα Γκελεστάθη στο pagenews.gr: Για την κατάσταση που επικρατεί

“Εμάς στην κρίση μας δεν είναι η ασυδοσία που επικρατούσε επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν συγκρίνω τον εαυτό μας με την κατάσταση που επικρατούσε την προηγούμενη χρονική περίοδο, εμείς έχουμε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά και προφανέστατα θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη για να τον περάσουμε. Δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη γειτονιές π.χ. στο κέντρο της Αθήνας που μαστίζονται από την παραβατικότητα, δεν παραγνωρίζω ότι υπάρχουν και στην υπόλοιπη επικράτεια κάποια γκέτο παραβατικότητας ειδικά και σε περιοχές που έχουν και ειδική πληθυσμιακή σύνθεση, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι έχουμε φθάσει σε μια τελειότητα αλλά οπωσδήποτε σε σχέση με πριν η απόσταση είναι χαώδης. Νομίζω η σημερινή κατάσταση είναι μακράν καλύτερη από αυτή που επικρατούσε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε ακόμη πολύ προσπάθεια να κάνουμε..” τόνισε η κ. Γκελεστάθη.